Dansk Industri offentliggjorde mandag aften deres årlige erhvervsklimaundersøgelse. Nordfyn fik en placering som nummer 12 (ud af 93 kommuner) på årets liste.

Tillykke til Nordfyns Kommune med det.

Dansk Industris erhvervsklimaundersøgelse er naturligvis ikke svaret på alt. Langt fra alle virksomheder deltager i eller har mulighed for at deltage i undersøgelsen. Spørgsmålene er udvalgt af Danske Industri, og dagsformen hos den enkelte virksomhed kan også have indflydelse på svarene.

Det ændrer ikke ved, at de svar, som 39 virksomheder på Nordfyn har givet, er deres holdning til erhvervsvenligheden på Nordfyn. Set fra forfatterens stol, så er resultat ikke bedre end sidste år, men det er stærkere.

Sidste års fremgang fra plads nr. 48 til nr. 4 gav glæde og stolthed, men selvfølgelig også med en lille frygt i baghovedet. Var fremgangen blot en enlig svale og så igen retur til det bløde midterfelt eller?

Med en 12. plads er kommunen nu konsolideret på den rette plads, nemlig i top 20 i Danmark.

Konsolideringen matcher meget godt oplevelsen hos os i Nordfyns Erhverv og Turisme. Vi besøger årligt godt 200 virksomheder på Nordfyn og det helt overordnede billede er, at der er en generel tilfredshed. Samspillet med politisk og ledelsesmæssig fokus, dygtige kommunale medarbejdere og en lokal erhvervsorganisation med næsten 600 medlemmer i ryggen ser ud til at virke.

Læs mere

DI’s undersøgelse af Nordfyns Kommunes erhvervsklima