På vores rundtur i dagligvarehandelen på Nordfyn er vi kommet til Søndersø, hvor uddeler og direktør Michael Bjerg fra SuperBrugsen tager imod.

SuperBrugsen i Søndersø har haft et rigtig godt sommersalg. Søndersø er ikke en by, der er præget af turisme. Så selv om der er dårligt vejr i for eksempel juli, påvirker det ikke salget, som det nok har gjort i andre nordfynske byer. Det blandede vejr har været godt for butikken i år. Der har faktisk været et stabilt godt salg i alle sommermånederne.”

Før i tiden har der været en nedgang i salget om sommeren, men gennem de sidste par år har det ikke været sådan. En jævn omsætning over året gør det meget nemmere at disponere personalet, da der ikke er de store udsving i kundestrømmen.

Hvad angår den samlede omsætning er sidste års omsætning allerede nået på nuværende tidspunkt. Men det har også været et udfordrende år på grund af den høje inflation. Det gør nemlig at indtjeningen halter lidt efter, da det har været svært at prissætte korrekt.”

Bårdesø og Morud

Brugsen i Bårdesø, der hører under SuperBrugsen i Søndersø, har haft en sommer der ligner de andre dagligvareaktører i turistområderne. Juli var lidt sløj, men meget blev indhentet i august. Så alt i alt har Bårdesø haft et salg, der var bedre end sidste år.

Brugsen i Morud, der også hører under Michaels vinger, har også haft et godt år. De har fået nogle rigtig gode medarbejdere, og butikken er meget populær i hele området. Den brugsforening Michael repræsenterer, ejer OK benzinanlæggene i Morud, Bårdesø og i Vissenbjerg, og det giver også en hjælpende hånd til den fine omsætning.

superbrugsen

Ny dagligvarebutik i Søndersø i 2023

I Søndersø åbnede der en helt ny dagligvarebutik i maj 2023, nemlig Lidl.

Jeg var spændt på, hvordan det ville påvirke omsætningen i SuperBrugsen. Men det har på ingen måde haft en negativ indflydelse, snarere tværtimod. For omsætningen er siden steget på stort set alle måder, efter Lidl åbnede.”

Julehandel

Julehandelen ser rigtig fornuftig ud. Det er den bedste julehandel, SuperBrugsen har haft til dato. De sidste uger har simpelt hen været supergode. Meget bedre end forventet, og det er alle varegrupperne det gælder. Det ser også ud til, at der er købt rigtigt ind, så alle julevarerne bliver solgt inden jul.”

Nye planer

Der er ikke de helt store planer for butikken, der allerede har været igennem en stor ombygning.

Vi kommer til at skalere op på slagteren med flere ressourcer. Det er for tit vi må melde udsolgt på flere varegrupper. Det er også planen, at det skal være muligt for kunderne at bestille delikatessevarer i Brugserne i Bårdesø og Morud. Det skal produceres i Søndersø og bestilles på SuperBrugsens hjemmeside og afhentes i de respektive Brugser. Det vil understøtte filialerne og give kunderne helt nye muligheder. Vi har også ansat en ny bagermester, der er rigtig god til højkvalitetsbrød af den type, mange vil betragte som hjemmelavet, og det har vi store forventninger til.”

 

Se mere

superbrugsensoendersoe.dk

SuperBrugsen Søndersø på Facebook

Dagli’Brugsen Bårdesø på Facebook

Dagli’Brugsen Morud på Facebook