På Nordfyn har vi haft et rigtigt godt år med fremgang i antal turismeovernatninger!

Vi gik ind i 2023 med en forventning om, at det blev et år på samme niveau som 2022. Men selvom juli måned brillerede med regnvejr som aldrig før, formåede Nordfyn rent faktisk at lave en imponerende fremgang på hele 3%.

”Vi har set en imponerende stigning på 3% i antallet af overnatninger i løbet af 2023, hvilket bringer det samlede antal overnatninger op på 509.859. Det er virkelig en bedrift, især når man tager den regnfulde juli måned i betragtning og sammenligner med resten af landet, hvor turismen stort set stod stille, og Fyn, der oplevede en tilbagegang på 2%”, siger bureauleder hos Nordfyns Erhverv og Turisme, Rikke Lindhøj.

Men hvad har så bidraget til denne vækst?

En stor del af æren skal tilskrives campingsektoren, der oplevede en bemærkelsesværdig stigning på 13%. Her er det en smule overraskende særligt tyskerne, der har stået for væksten. Tyskerne er normalt et folkefærd, der i Danmark oftest benytter sig af feriehuse som overnatningsform, så væksten på camping var større end ventet. En del af forklaringen skal formentligt findes i, at salget af autocampere i Tyskland de seneste mange år er eksploderet. Effekten af dette ser vi dog først rigtigt i Danmark nu, da tyskerne efter corona har været lidt tilbageholdende med at holde ferie i Danmark – indtil nu.

Generelt har vores tyske, hollandske og danske naboer virkelig hjulpet med at sætte gang i turismen. Tyskerne øgede deres besøg med 7%, hollænderne med 14%, og danske turister bidrog også med en pæn stigning på 4%.

Ude ved seværdighederne har det regnfulde julivejr naturligvis udfordret, men det samlede besøgstal for året har dog alligevel generelt set været fornuftigt.

På eventsiden har Nordfyn også haft et rigtig godt år – SPROGENSE blev afholdt for 3. år i træk med det største besøgstal nogensinde og stor tilfredshed blandt både gæster og udstillere. Den traditionsrige Nordfyns Rosenfestival oplevede også det største antal besøgende nogensinde. Det var også i 2023, at der trods det udfordrende blæsevejr blev afholdt Dream Ballon Cup DM i ballonflyvning, og selvom der pga. vejret var færre flyvninger end planlagt, var stævnepladsen spækket med aktiviteter og masser af glade gæster. Derudover var der masser af andre spændende events og aktiviteter hele året.

Flere af de aktiviteter har været affødt af den nye turismeudviklingsstrategi, der har fokus på leg og nærvær på tværs af generationer. Flere aktører har budt ind med spændende aktiviteter for hele familien, ligesom Fyns Sommerland i 2023 uafhængigt af strategien åbnede for første sæson. Selvom det ligger lige uden for vores kommunegrænse, har det tilføjet en ekstra dimension til Nordfyns oplevelsestilbud og gjort Nordfyn endnu mere attraktiv som feriedestination.

Generelt har 2023 været et rigtig godt turismeår på Nordfyn, særligt med tanke på den våde juli måned, der ikke gjorde tingene lettere. Men end ikke regnen kunne stoppe den nordfynske turismefremgang.

Læs mere

Læs mere om VisitNordfyns turismestrategi her