I næste uge kan du opleve alle regnbuens farver på himlen over Nordfyn. Det sker, når 16 store luftballoner stiger til vejrs i kampen om danmarksmesterskabet i ballonflyvning. Et mesterskab, hvor ballonpiloterne og deres team dyster om at blive den bedste til præcisionsflyvning.

Tirsdag 10. – lørdag 14. august afholdes DreamBalloon Cup 2021 på Nordfyn, og Nordfyns Erhverv og Turisme arbejder som sponsor tæt sammen med Ballonklub Fyn for at sikre de bedste rammer for deltagerne og ikke mindst for fortsat at sætte skønne Nordfyn på Danmarkskortet.

Planlægning

Ballonklub Fyn, arrangøren af stævnet, har brugt de sidste måneder på at udvælge gode startsteder, været i dialog med lodsejere, indhente de nødvendige tilladelser mm.  I tæt samarbejde med Nordfyns Erhverv og Turisme er der desuden arbejdet på en lang række store og små praktiske opgaver ifm. afvikling af danmarksmesterskaberne. Det er lige fra at skabe et stævnecenter på Ditlevsdal Bisonfarm, overnatningsfaciliter og forplejning til ca. 100 personer til at sikre frivillige hænder til at løse de mange spændende opgaver, når ballonerne først kæmper om mesterskabet.

Ballonklub Fyn og NEET har indgået et tæt samarbejde om at afvikle DreamBalloon Cup, Danmarksmesterskabet i ballonflyvning 2021, og vi er rigtig glade for samarbejdet med NEET og for deres indsats med at skabe de bedste rammer”, siger Line Lisby Hansen, formand for Ballonklub Fyn.

Vind og ingen rat

I planlægningen taler vi naturligvis VEJR – den altafgørende faktor for flyvningerne, retningen, hastigheden og ballonpiloternes arbejde.  Det er nemlig vinden, som vælger retningen. Derfor er der på forhånd udvalgt flere mulige startsteder, således at de flotte luftballoner kan flyve forskellige steder – uanset vindretningen.

En luftballon har ikke noget ”rat” og flyver altid i vindens retning og med vindens hastighed, men der er altid lidt forskellige retninger og hastigheder i de forskellige luftlag. Derfor vil du ofte kunne se ballonerne flyve både opad og nedad, for at ”læse”, hvordan vinden er i de forskellige luftlag.

Kig op, følg med og kom helt tæt på

Vi krydser derfor fingre for et fantastisk flyvevejr i næste uge. Så stå tidligt op, nyd morgenkaffen udenfor og KIG OP. Eller pak madkurven og nyd en aften i en nordfynsk grøftekant, mens ballonerne svæver over Nordfyn.

Under stævnet kan du følge med i hvor og hvornår ballonerne flyver på Facebook-siden “DM Ballon”

Like gerne siden og følg med de daglige opdateringer om tider og steder på Nordfyn. Måske én eller flere balloner kommer tæt på, hvor du bor…….

Vil du blive lidt klogere på luftballoner, ballonsporten og konkurrencen, så klik her på dmballon.dk

Resultaterne kan du løbende følge med i her på watchmefly.net

Vi ses til DreamBalloon Cup 2021 den 10. – 14. august på Nordfyn!