På Nordfyns Erhverv og Turismes generalforsamling, der afholdes onsdag den 27. marts, skal årets iværksætter og årets virksomhed kåres. NEET’s bestyrelse har på forhånd nomineret tre virksomheder i hver kategori. I denne uge fortæller vi om de to nominerede, Lasses Autolak, som er en iværksættervirksomhed, og Wencon, der er en etableret virksomhed.

Lasses Autolak

Lasses Autolak er en iværksættervirksomhed, der blev etableret i 2018 af Lasse Dahl. Han har altid vidst, han ville være autolakerer, samt at han ville være herre i eget hus.

Virksomheden blev startet i lokaler på Jyllandsvej i Bogense i april måned 2018. Det er siden gået rigtig stærkt, og de er nu fire ansatte. De maler over 30 biler om måneden, og det begynder allerede at knibe med pladsen i lokalerne. I den forbindelse er Lasse ved at sammensætte en ansøgning til Nordfyns Kommune om tilladelse til at etablere endnu en sprøjtekabine.

Virksomhedens succes bunder i kvalitet og kundeservice, og kundestrømmen skabes primært gennem mund til mund-metoden. Selv forsikringsselskaber er blevet kunder gennem denne metode. Derfor er udgifterne til marketing yderst begrænsede. Dog bruges de moderne digitale platforme meget. Der forventes yderligere vækst, og omsætningen er stærkt stigende.

Læs mere om Lasses Autolak

Wencon på NEET's hjemmeside

Wencon

Wencon er endnu en Bogense-virksomhed, der faktisk også ligger på Jyllandsvej. Wencon blev startet af Erik Wendelin for over 30 år siden, og virksomheden er vokset lige siden.

Wencon sælger en pasta, der kan tætne og reparere opståede utætheder i rørsystemer, ventiler og andre væskeførende komponenter. Kunderne er i den maritime sektor og består primært af store rederier og skibsværfter. Der er dog også mange kunder i offshore-branchen.

Wencons produkter kan både tætne utætheder og forebygge, at de opstår. Ligeledes forbedrer produkterne overfladerne i komponenter, og derved spares energi ved fremførsel af væsker. Reparationspastaen påføres med en pensel eller en spartel og kan også påføres under vand. Det betyder at skibe ikke nødvendigvis skal søge et værft for at blive repareret. Det sparer rederierne for meget store summer, da et stilleliggende skib er en ekstremt dyr affære.

Wencons produkter sælges gennem 20 agenter fordelt rundt om på hele kloden. Der er også rigtig mange skibe, der sejler rundt med et fast reparationssæt, så de på skibet kan udføre pludseligt opståede utætheder. Med disse reparationssæt følger altid en udførlig vejledning, så besætningen vil altid kunne udføre en midlertidig, men også blivende reparation.

Wencon har også nye produkter på vej, hvilket forventes at øge omsætningen markant.

Læs mere om Wencon her