Den 16. december 2021 besluttede Folketinget at nedsætte et ekspertudvalg for fiskeri til udarbejdelse af forsalg til løsning af fiskeriets strukturelle, økonomiske og miljømæssige udfordringer efter Brexit.

Ovenstående tekst virker på ingen måder relateret til Banjos Likørstue, Bæltestedet, Morgenhyrderne eller Det røde Kapel. Men alligevel er der en parallel, nemlig Simon Jul Jørgensen.

Den 46-årige TV- og radiovært Simon Jul, der er gæst til årets generalforsamling, er et meget bredt favnende mennesker. Ja, et medie har endda kaldt ham et multimenneske.  I den brede offentlighed er det blandt andet også via Sara og Monopolet, Vild med dans og Stormester, at navnet Simon Jul giver genklang.

Men det er ikke på grund af hans til tider grænseoverskridende humor, at Simon Jul er inviteret til NEET’s generalforsamling den 7. marts i Støberiet i Bogense. Det er på grund af Simon Juls tanker om bæredygtighed og grøn omstilling.

Bæredygtighed

Ikke fordi han nødvendigvis er klogere eller dygtigere end alle andre på området, men fordi Simon Jul virkelig har noget på hjerte omkring bæredygtighed. Det var sikkert også argumentet for at Lars Barfoed (tidligere politisk leder af Det Konservative Folkeparti) headhuntede Simon Jul til ovennævnte ekspertudvalg indenfor fiskeri.

At nævne ordet bæredygtighed overfor Simon tænder nemlig en ordstrøm, der svarer til at tænde kalenderlyset på 1 og lade det brænde indtil nummer 24. Simon Jul har meget på hjerte, uanset om det er byggeriets evne til at bygge bæredygtigt, rimeligheden i at ejerne af vindmøller tjener penge på vinden, der vel tilhører os alle sammen, eller om man som virksomhed overhovedet har en chance for at overleve uden at arbejde bæredygtigt.

Eller er det reelt bedst i det store regnskab, at sojapølsen er et bedre valg end den almindelige pølse?

Vi er sikre på, at du både kan blive klogere, provokeret og forhåbentligt også underholdt af Simon Jul.

Så tilmeld dig til årets generalforsamling på neet.dk/generalforsamling