Når Nordfyns Erhverv og Turismes generalforsamling løber af stablen torsdag d. 9. marts, skal årets virksomhed på Nordfyn for året 2022 kåres.

NEETs bestyrelse beslutter hvem af de tre nominerede, der skal løbe med hæderen. Læs mere om de nominerede:

polund

Polund PRO-CLAMP Systems

Lars Pors og Ole Tolderlund startede maskinfabrikken Polund i 1998. Virksomheden producerer og leverer forskellige opspændingssystemer til virksomheder, der bearbejder metaldele til alle mulige forskellige produkter.

Opspændingssystemerne kan reducere disse virksomheders tid til omstilling i deres bearbejdning. Det betyder at de kan øge deres produktion væsentligt og dermed øge deres indtjening betragteligt. Tilbagebetalingstiden på Polunds produkter ligger kun på ni til femten måneder, og det er meget attraktivt i markedet for metalbearbejdning.

Det var egentlig, da Polund var en almindelig underleverandør, at den nye måde at spænde op på blev skabt. Vi var meget irriterede over den tid vi brugte på denne proces, så vi skabte PRO-CLAMP systemet, som nu er en kæmpe succes. I starten kontaktede vi potentielle kunder rundt omkring, men nu er det kunderne, der kontakter os for at høre om vi kan hjælpe med at løse kundernes udfordringer.”

Tyskland er Polunds største marked, og hjemmemarkedet fylder også meget, men inden for det sidste år er USA blevet det næststørste marked. Og det er ikke små ordrer, der kommer fra det store land vestpå.

Omkring 60% af produktionen eksporteres og der er en stigende tendens, så forventningerne er store.

Under corona-pandemien havde Polund deres største overskud nogen sinde og fik adgang til mange virksomheder, der simpelthen havde brug for deres produkter.

Fremtiden ser rigtig lys ud. Og det tyske marked ekspanderer voldsomt efter vi fik et tysk datterselskab og blev meget synlige i markedet. Normalt ligger virksomheden med en ordrebeholdning på ca. kr. 6 mio., men nu ligger den på næsten kr. 20 mio., og det er sket på under et år. Så en af udfordringerne er nu at skaffe kvalificeret arbejdskraft.”

Læs mere på pro-clamp.dk

Eilersen

Eilersen

Direktør Marianne Koch-Pedersen fortæller, at det er en familieejet virksomhed og det er 4. generation, der i dag driver og ejer den. Virksomheden blev etableret i 1895 af Niels Eilersen, og Jens Eilersen, der er 3. generation, er stadig en del af Eilersen Møbler og designer en stor del af virksomhedens sortiment.

I dag er det hans to sønner, Anders og Niels, der har taget over og står for produktion og salg.

En stor del af produktionen foregår i Slovakiet, hvor der er beskæftiget ca. 120 medarbejdere. Der er også en stor produktion i Kina, hvor 180 medarbejdere har deres daglige gang.

I Skamby her på Nordfyn er hele administrationen, bogholderiet og markedsføring samlet, og det er det, Marianne beskæftiger sig med.

Virksomhedens kerneprodukt er sofaer i meget høj kvalitet med et eksklusivt design. Udover sofaer er der også tæpper, stole og borde i porteføljen. Alt kan sammensættes i flotte miljøer. Vores kunder er forhandlere, og Danmark er det absolut største marked med rigtig mange forhandlere. Men der er også mange kunder i Skandinavien, Japan og USA samt flere asiatiske lande.”

Der har forretningsmæssigt været nogle rigtig gode år i 2020 og 2021. I 2022 har der været en lille nedgang, som kan adresseres til corona og følgerne af krigen i Ukraine, og fragtraterne er den store skurk i den ligning. Så der er pres på omkostningerne, men heldigvis er de faldende, og omsætningen er stadig vældig god og stigende.

Fremtiden ser rigtig lys ud, og der er mange nye tiltag i pipelinen. Blandt andet har vi åbnet et helt nyt stort showroom i København, og det forventer vi meget af.”

Læs mere på eilersen.eu

giørtz

Giørtz

Dametøjsbutikken Giørtz i Otterup ejes og drives af Pernille Giørtz. Kundekredsen er typisk kvinder fra 30 år og opefter.

Ud over en stor lokal kundekreds kommer der kunder helt fra Billund og København kun for at handle hos Giørtz. Der er også mange fra det nordlige Odense. I det hele taget kommer der mange kunder fra hele Fyn.

Butikken er meget aktiv på de sociale medier, specielt Facebook og Instagram, hvilket er en både billig og meget effektiv form at markedsføre på. Gode opslag giver omsætningsløft øjeblikkeligt, og det når ud til den store geografiske spredte kundekreds.

Vi har en meget hurtig omsætningshastighed i butikken, hvilket betyder hurtig hjemtagelse af nye varer. Vi lægger vægt på at give kunderne god service, og det er en positiv kundeoplevelse, at butikken hurtigt får nye kollektioner. Går nogle varer ikke så godt, sælger vi billigt, så de ikke fylder på hylderne.”

Forretningsmæssigt går det strygende for Giørtz, og der er rosende ord fra revisoren til en der gør det rigtig godt i et ellers presset marked.

Den konstante vækst skyldes blandt andet vores store aktivitet på de sociale medier og vægt på god kundeservice. Vi er begyndt at gå ’’live’’ på Facebook for at ramme endnu flere potentielle nye kunder. Jeg forventer fortsat vækst og konkurrencedygtighed – også i forhold til den stigende nethandel.”

Læs mere på Facebook

Nu da I har læst om de nominerede virksomheder, håber vi, at I får endnu mere lyst til at møde op på generalforsamlingen hos firmaet Poul Rasmussen A/S i Otterup – klik her for tilmelding.