Sammen med mere end 100 andre havne landet over holder Bogense Havn og Marina, Otterup Lystbådehavn og de maritime foreninger åbent hus 25. maj. Med et hav af gratis familieoplevelser til lands og til vands er Nordfyn igen blandt de største aktivitetssteder på Havnens Dag. I år kan du også følge med i Palby Fyn Cup og opleve Linedance opvisning i Bogense.

Den landsdækkende Havnens Dag lørdag 25. maj byder også i Bogense Havn og Marina og ved Otterup Lystbådehavn på masser af gratis aktiviteter for hele familien både til lands og til vands.

I Bogense er det de mange aktører, der er rundt i og omkring havnemiljøet samt Bogense Havn og Marina og Nordfyns Erhverv og Turisme, der sammen med projekt Vild med Vand står bag mærkedagen.

– Vi glæder os til at tage imod en hel masse nysgerrige og sommerparate mennesker, der har lyst til at tilbringe en hyggelig dag med hinanden ved havnen. Og forhåbentlig vil mange af dem få lyst til at vende tilbage og på sigt være en endnu større del af pulsen her på havnen og marinaen ved at benytte sig af alle de aktivitetsmuligheder, som vi sammen har adgang til, siger Thomas Fløjborg-Lading, maritim leder, Bogense Havn og Marina.

Gang i Bogense

Dagen starter kl. 10 med gratis kaffe og rundstykker og velkomst ved borgmester Morten Andersen ved Turistbureauet. Herefter byder dagen på en række nye og velkendte maritime aktivitetsformer. Man kan komme ud på vandet i en jolle, en kajak, en robåd eller på et “Stand Up Paddle”-board. Om formiddagen er der mulighed for at prøve kræfter med havsvømmebanen i følge med en guide, og efterfølgende kan man slappe af med en omgang saunagus ved Søbadet.

På land er der åbent hus i de maritime foreninger, kræmmermarked, koncert med Nordfyns Musikskolen og jazz for fulde sejl på Moletorvet, kunstudstilling og træskulpturer ved Turismens Venners gule hus og masser af børneaktiviteter. De små kan blandet andet blive cirkusartister for en dag under kyndig vejledning af Cirkus Flik Flak og prøve kræfter med waterballs. På marinaen kan du høre om fiskeri, tage på havnerundfart med den maritime leder og følge med i kapsejladsen Palby Fyn Cup.

Jo, der bliver gang i Bogense, og hos Nordfyns Erhverv og Turisme, der er tovholder på arrangementet, håber man på endnu en velbesøgt Havnens dag på Nordfyn.

– Formålet med Havnens Dag er, at lokalbefolkningen får øjnene op for samværet og alle de aktiviteter, som havnen og vandet indbyder til. Det er fjerde gang, at Bogense og Otterup er med i den landsdækkende begivenhed, fortæller eventkoordinator hos Nordfyns Erhverv og Turisme, Tina Beck Brems, og fortsætter:

– Havnens Dag arrangementet falder i år sammen med Palby Fyn Cup og Bogense Lincedance event. Vi tror på, det vil give en masse positive synergieffekter, til de mange besøgende. Der er i hvert fald en masse spændende oplevelse at kaste sig over denne weekend, siger Tina Beck Brems.

Havnens Dag i Otterup og Bogense

Åben båd og en tur på vandet i Otterup

Ved Otterup Lystbådehavn sætter Sejlklubben Egensedybet gang i maritime aktiviteter og inviterer på Åben Båd og en tur på vandet. Her kan du blandt andet komme ombord på en sejlbåd og opleve den helt tæt på.

Havnens Dag er gratis at deltage i. Klik her og se meget mere her om Havnens Dag i Bogense!

Se alle aktiviteter på hjemmesiderne www.vildmedvand.dk/bogense  og www.vildmedvand.dk/otterup