Når man ser ud ad vinduet eller lytter til ruderne der nærmest ryster pga. den kraftige blæst, så er det svært at forestille sig, at solen har skinnet over Nordfyn. Men det har den… på mange måder.

Der er naturligvis udfordringer. ”Høje” renter relativt i forhold til de senere år, fortsatte store geopolitiske usikkerheder og et presset arbejdsmarked, men generelt set går det godt.

Vi har også i 2023 besøgt langt over 200 virksomheder, detailhandlere og turistaktører, og skal vi sætte et stempel på 2023, så er det ”ganske fornuftigt”.

”Ganske fornuftigt” kan også være et jysk udtryk for Dansk Industri’s undersøgelse om erhvervsvenlighed, hvor Nordfyns Kommune som bekendt indtog en flot 5-plads. Det er naturligvis ikke samtlige virksomheder på Nordfyn der har svaret på undersøgelsen, men når Nordfyns kommune siden 2018 har ligget i top-12, så er det ikke noget tilfælde. Og her fortjener den samlede kommunalbestyrelse og embedsværket i kommunen en særlig ros. I ”information og dialog” mellem virksomheder og kommune/politikere er Nordfyn Danmarksmestre. Det er stærkt gået, men fordrer naturligvis fortsat fokus.

”Ganske fornuftige” ser det også ud til, at overnatningstallene for 2023 bliver. Trods en noget træls juli måned vejrmæssigt, så viste tallene frem til oktober en lille fremgang i overnatningstallene i forhold til 2022. Indtil oktober måned var Nordfyn lidt bedre kørende end tallene generelt for Danmark og Fyn. De endelige tal foreligger først i februar måned.

Skønne Nordfyn bliver generelt besøgt af mange mennesker. Det er selvfølgelig blandt andet et af formålene med de mange events, der holdes. Men i år har vi også oplevet en særdeles stærk mediemæssig dækning. SPROGENSE fik blandt andet 5 minutter direkte i TV-avisen i allerbedste sendetid. DM i luftballon (DreamBalloon Cup) blev, trods vejrmæssige udfordringer, dækket af stort set samtlige medier i Danmark, og Rosenfestivalen havde som optakt 4 ugers TV-reklamer, der klart var med til at sikre en helt forrygende og succesfuld Rosenfestival.

Afslutningsvist lidt ananas i egen juice. Den opmærksomme læser har sikkert bemærket, at Nordfyns Erhverv og Turisme for nyligt krydsede den for os magiske grænse på 600 medlemmer. Lige inden juleanden skulle i ovnen, talte vi op, og vi går ud af 2023 med 630 medlemmer. Jeg kan ikke takke nok for den flotte opbakning. Det er vi stolte over og ydmyge omkring, og vi vil pukle hver eneste dag for at gøre os fortjent til den enorme opbakning.

Alt i alt synes jeg, vi generelt ser tilbage på et ”ganske fornuftigt” 2023. Og selvom vejret ikke lige tegner til det i disse dage, så er jeg sikker på, at solen også kommer til at skinne på Nordfyn i 2024… på mange måder.

Godt nytår!

Per Olesen
Direktør