Heldigvis har mange nordfynske virksomheder både 25- og 40-års jubilæer. Derfor lyder 10 år måske heller ikke af så meget, men når man kun er 8 år, så er 10 år faktisk meget.

Nordfyns Erhverv og Turisme fyldte i år 8 år og når nytårsraketterne bliver skudt afsted, siger NEET farvel til erhvervskonsulent Ove Syberg, der netop har nået 10-års jubilæum.

Forklaringen skal findes i, at Ove, før NEET blev dannet, sad som erhvervskonsulent i Nordfyns Erhvervsråd, der som bekendt sammen med Nordfyns Turistforening var grundstenene i forbindelse med NEETs stiftelse.

Energiniveau, lyst på livet eller tankegang ligner ikke en 70-årigs. Men i 2024 runder Ove det skarpe hjørne og tiden er nu kommet til, at der bliver endnu mere fokus på at nyde livet sammen med hans søde kone Eva, der arbejder som sagsbehandler i Svendborg Kommune.

Netop Svendborg kommer til at danne rammen om Oves otium, idet Eva og Ove efter en længere årrække at have boet ved Ørritslev Skov ved Otterup, flyttede til Sydfyn for cirka 3 år siden.

Med 10 års erfaring er det naturligt at stille Ove spørgsmålet, hvilken udvikling han har set i det nordfynske erhvervsliv:

”Det har været en fantastisk udvikling. Mange virksomheder har i forskellig grad taget robotteknologien til sig, mange har over tid etableret professionelle bestyrelser, og så synes jeg rent faktisk at grøn omstilling og den cirkulære økonomi har været på dagsordenen i alle 10 år hos det nordfynske erhvervsliv.”

Oves opgaver har været mangeartede, men særligt iværksættere, NEET’s nyhedsbreve samt samarbejdet med Nordfyns Kommune har fyldt Oves hverdag:

”Jeg har hjulpet mange, mange iværksættere og det har været fantastisk at opleve den udvikling som mange har været igennem. Ikke alle har klaret det, men mange har”, lyder det fra Ove Syberg, der fortsætter: ”Jeg har oplevet vores samarbejde med Nordfyns Kommune som unikt. Vi har trukket samme vej og når vi skulle bruge hjælp, så har det altid været med ja-hatten på. Når vi har kunnet hjælpe kommunen, så har vi altid oplevet glæde og taknemmelighed over det, vi har hjulpet med.”

Mandag, den 18. december bliver Oves sidste dag på kontoret og så venter jule- og nytårsferie, men hvad så?

”Jeg vil geare min motion op til 3 gange om ugen (rygterne går på, at det potentielt var op til 2 gange om ugen hidtil, red.) og så vil jeg gerne arbejde som frivillig. Jeg vil gerne ”gøre noget for nogen.”

En perfekt afslutningskommentar fra den snart 70-årige glade Valby-dreng.

Og kære Ove, du har allerede ”gjort noget for nogen”. Nemlig som erhvervskonsulent og velanskrevet kollega i Nordfyns Erhverv og Turisme – TAK!