Det er en omfattende proces, hvis man vil lave en stor udendørs musikevent over to dage. Og det er fantastisk, at endnu en pris eller to finder vej til Nordfyn.

Hvorfor nu mikse disse ting sammen? Fællesnævneren er Ditlevsdal Bisonfarm.

Hvis vi starter med det sidste først, handler det om Nicoline Cridland. Nicoline er eventelev på Ditlevsdal Bisonfarm og er udlært til sommer.

For ca. tre uger siden landede en guldkuvert på Ditlevsdal. Det var fra Tietgenskolen, og der stod at Ditlevsdal Bisonfarm var indstillet til årets læreplads for eventelever. Prisen blev overrakt i Odense, men desværre kunne hverken Nicoline eller Niels Henrik være til stede ved overrækkelsen. I stedet blev det Sofie Ahorn Rasmussen fra bisonfarmen, der modtog den fine pris. ”Sofie arbejder også en del med events, så det var jo meget passende,” siger Niels Henrik. ”I øvrigt startede Sofie som 16-årig i opvasken og er her stadig som 30-årig,” siger han med et smil på læben.

Ditlevsdal Bison Farm var også en af de tre nominerede til ’’Årets Skulderklap’’ fra Destination Fyn. Prisen er til en virksomhed eller en organisation, der har gjort noget ud over det sædvanlige i indeværende år. De tre var NEET med VM i Cyklecross, Ditlevsdal Bisonfarm for Open Air tiltaget, og så var det Hotel Sinatur i Nyborg med initiativer omkring bæredygtighed. Prisen gik til NEET, men flot, at to ud af tre nominerede var fra Nordfyn.

Ditlevsdal Bison Farm med Nicoline

Historien om Nicoline startede egentlig ikke med, at Niels Henrik søgte en elev. Derimod var det Nicoline, der henvendte sig og fortalte, at han havde brug for en elev. Det mente han ikke umiddelbart, men Nicoline overbeviste ham på sin direkte måde, og så havde hun pludselig en elevplads. Hun er udlært til juli og er allerede tilbudt en fast kontrakt hos Ditlevsdal.

Nicoline fortæller, at hun tog ud på bisonfarmen, fordi hun mente det var et perfekt sted for hende.

”Jeg er uddannet landmand og ville så gerne være ude i naturen og arbejde med dyr. Når det så handlede om events, så kunne det kun blive det perfekte sted at arbejde.”

Nicoline fortæller, at en eventkoordinator først og fremmest finder på arrangementer. Det kan være små ting eller større events, der strækker sig over flere dage.

”En guidet tur på farmen er jo lige så vigtig som en stor begivenhed som Open Air-koncerterne. Der er så alle mulige andre arrangementer ind imellem, som skal tiltrække rigtig mange gæster. Og så skal det alt sammen også markedsføres,” tilføjer hun.

Her i 2019 var der et stort musikarrangement, Open Air, på Ditlevsdal første uge i juli. Det var rigtig godt besøgt, og på trods af de fine navne på plakaten lykkedes det økonomisk Niels Henrik at holde skindet på næsen. Så Open Air bliver gentaget i 2020 med rigtig fine navne på plakaten igen.

Her siger Nicoline, at med baggrund i deres erfaringer fra i sommers, så er man nok klædt bedre på til det kommende arrangement.

Ditlevsdal Bison Farm med scenen langt fra

Det er Niels Henriks datter Helene, der har stået for booking af kunstnerne. Hun skal ligeledes stå for det praktiske i forhold til dem på dagen.  Selve processen med hvem de gerne ville have til at spille, var de alle tre med til, så det blev et nuanceret billede i forhold til det forventede publikum. Niels Henrik fortæller her om en regel i forhold til det at engagere kunstnere. Den hedder 30-30, og betyder, at hvis en kunstner har optrådt i Odense en given dato, så kan den samme kunstner ikke optræde på Ditlevsdal 30 dage før eller 30 dage efter, fordi det er inden for en radius på 30 kilometer. Det var der vist ikke mange, der vidste.

Det er Nicoline, der har ansvaret for alle de frivillige, der er en helt nødvendig ressource ved så store arrangementer.

”Sådan en event som Open Air er lokalt forankret. Forstået sådan, at mange lokale borgere engagerer sig i projektet og melder sig som frivillige,” fortæller Niels Henrik Ove.

Der er restaurant med bisonbuffet og boder med bisonburgere for at håndtere behovet for mad og drikke. Der er også en bisonplatte, der bliver til i et samarbejde med SuperBrugsen i Søndersø.

Glade tilskuere ved Ditlevsdal Bison Farm

Niels Henrik står for det praktiske med scene og opstilling af boder – plus hvad der ellers kræves. Reparationer står han også for, så det er den praktiske gris, vi har her.

”Næsten alle billetter bliver solgt i forsalg,” fortæller Niels Henrik. ”Det er meget få billetter, der sælges ved indgangen. Det er en stor fordel. Det gør jo, at vi har mulighed for at justere indkøbene, så vi rammer tæt på midten af skiven og dermed en bedre økonomi,” uddyber han.

Nicoline fortæller, at på selve de dage, hvor eventen afholdes, har hun travlt med at styre de frivillige, så alt bare fungerer. Niels Henrik brugte dagene til at snakke med gæsterne og ellers håndtere opståede udfordringer, der skal håndteres her og nu.

Billetsalget er allerede startet, og køber man billet inden årets udgang, sparer man kr. 100,- pr. billet. En anden god grund til at købe allerede nu, er at de billetter, der giver adgang til Bison Barbecue bliver solgt meget hurtigt, understreger Niels Henrik.

Så køb en billet, og glæd dig til fed musik og fed mad den 3. og 4. juli 2020.

Læs mere

Ditlevsdal Open Air 2020