Irene Guldfeldt Bæk er en travl og meget entusiastisk forretningskvinde. Hun øger ofte sin portefølje af kompetencer, simpelthen fordi hun ikke kan lade være. Irene har altid haft fart på:

Jeg flyttede hjemmefra som 17-årig, købte hus som 18-årig, blev gift som 19-årig, blev selvstændig som 20-årig og blev mor som 21-årig.”

Hun har kun været lønmodtager i korte perioder. Ellers har næsten hele hendes arbejdsliv været som selvstændig.

Tilbage i 1990 startede Irene virksomheden Guldfeldt Kontorassistance, hvor hun tilbyder kontorservice og bogholderiopgaver til andre virksomheder.

Det startede egentligt med, at hun lavede regnskaber for sin mand, der havde et gartneri. Men så greb det om sig med at lave regnskaber for nogle af hans kunder, og så blev det sin egen virksomhed. Blandt kunderne er der nu også flere gartnerier.

Udover regnskaber hjælper Irene også gartnerierne med at indberette diverse kvalitets standarder og produktionsstandarder, der i sin tur giver en form for certifikat. Det bruges blandt andet af Lidl som et kvalitetsstempel på deres gartnerivarer.

 Virksomhed nummer 2

Én virksomhed er ikke nok for Irene. Så udover Guldfeldt Kontorassistance har hun også Bækstra, som er en helt anden type virksomhed. Her er kerneopgaverne at hjælpe for eksempel entreprenører med beregninger og rådgivning omkring at byde ind på entrepriser. Er der økonomi i at byde og måske vinde en opgave, eller er der ikke? En vigtig rådgivning for økonomien i en hvilken som helst virksomhed.

Så Irene sidder simpelthen og laver beregninger på, hvad en entreprise skal koste.

Så der skal regnes rigtigt. Derfor tager jeg kun tager opgaver ind i projekter, hvor jeg føler mig på hjemmebane.”

Formand for Nordfynsspillene

Nu til anden del af Irenes engagementer, nemlig frivilligt arbejde. Allerede i 1986 var hun med i Frøbjerg Spillene, så kom hun med i Stige Amatørscene i 2000 og fra 2004 har hun været en fast bestanddel af Nordfynsspillene. Nu som formand, som jo betyder at der skal bruges nogle timer til at samle alle trådene i så stor en opsætning.

Økonomien er lidt stram, specielt hvis vejret eller andre ting driller. Så Irene kunne godt tænke sig, at der kom nogle sponsorer på banen med en lille håndsrækning. Nordfynsspillene har også et stort ønske om en fast stationær scene et sted i Otterup, så man kunne spare de relativt store udgifter til opbygning af en scene, hver gang der skulle spilles.

”Bestyrelsen jo består af frivillige som selv er i job, så det kniber lidt med at kunne besøge virksomhederne for en snak om sponsorat. Der er mellem 100 og 150 mennesker involveret, når Nordfynsspillene kører hvert år”, fortæller hun.

Irene forventer, at begge hendes virksomheder vækster i de kommende år, men hun lægger ikke skjul på at der kan komme flere til. Eksempelvis kunne det tænkes at hun går ind på ejendomsmarkedet, hvor hun kan bruge sine evner som en rigtig købmand. ”Det er i alt fald noget der har min interesse, det der med at handle fast ejendom.”

Det skal da også lige nævnes, at hun laver meget forskelligt håndarbejde, har stort kørekort, er uddannet brandmand og i det hele taget ikke synes noget er for stort eller svært at gå i gang med…

Læs mere

Nordfynsspillene