Mange ved det nok ikke, men der er faktisk stor konkurrence i møbelpolstrerbranchen. I hvert fald her på Nordfyn, men nok også i hele landet. Der er mange om buddet, og så er branchen meget konjekturfølsom.

Det fortæller Rene Maaløe, der er indehaver af RM Polstring i Bogense.

Når konjekturerne er for nedadgående, ja så er renovering af stole og sofaer ikke det første, folk sætter deres penge i. Men jeg har en bred portefølje af opgaver. Jeg tilbyder ombetrækning af møbler, alle hynder inklusive til både, reparerer bådkalecher, og så laver jeg kanter på tæpper i alle mulige mål.”

Rene laver også ting på bestilling fra tæppeforretninger og andre aktører, så der er også B2B i hans forretning.

RM Polstring

Rene er uddannet møbelpolstrer i traditionel forstand.  Det var i 1997 i Veflinge her på Nordfyn. Her var han efterfølgende i ti år, og efter værnepligten begyndte han i en virksomhed, der var mere i sadelmagerbranchen, men det gav jo bare mere erfaring. Så ville han være selvstændig, og var det de næste ti år, men så kom finanskrisen, og så var der ikke basis for hans forretning mere.

Så kom en periode hos Carl Hansen og Søn og efterfølgende hos Fredericia Furniture, så nu gjaldt det arkitekttegnede møbler, og det var jo en helt anden boldgade.

Så det er en meget bred erfaring, Rene er kommet i besiddelse af gennem alle disse år.

Det begyndte dog at trække i mig igen for at blive selvstændig. Jeg fik rigtig mange forespørgsler på opgaver, og det blev til sidst så mange, at der ikke var tid til også at være ansat i en anden virksomhed. Desuden var garagen blevet for lille, så jeg måtte ud at finde større lokaler. Det blev på Hotelpassagen 8 i Bogense, jeg indrettede mit nye værksted, og det har jeg ikke fortrudt.”

Ved siden af det daglige arbejde i værkstedet laver Rene også produktudvikling for en virksomhed i Jylland. Det betyder, at Rene en til to gange om ugen drager til Jylland for at hjælpe med dette vigtige element i deres forretning.

RM Polstring

Renes kundekreds varierer meget.

Inden for det maritime område er kunderne i alle aldre, hvorimod inden for renovering af møbler er det nok +65, der er den gennemgående alder. Det er her man har midler og interesse for at se gamle møbler få nyt liv. Det er meget få unge mennesker, der prioriterer at bruge penge på gamle møbler. Undtagelsen er dog de helt store byer, hvor det er hipt også blandt unge mennesker at indrette med gamle renoverede møbler.”

Rene kunne godt tænke sig at få nogle flere erhvervskunder ind i butikken. Det er jo også meget oppe i tiden at genanvende materialer, at spare på ressourcerne og i det hele taget tage cirkulær økonomi til sig. Og det gælder jo både i det private og offentlige erhvervsliv. Samtidig er det fint i tråd med Nordfyns Kommunes grønne profil.

Læs mere

rmpolstring.dk