Hvor er det skønneste sted at bosætte sig på Fyn?

Ifølge Lonni og Steffen Røjskjær, så er det uden tvivl Bogense. De har fundet en plet, hvor de begge kan se dem selv bo resten af deres dage.

De synes begge at Bogense er en ’’rigtig’’ by, bare i miniudgave. ”Den er skøn og har alt, hvad vi skal bruge i hverdagen,” fortæller Lonni: ”Vi har jo også naturen, og afstanden til vores arbejde er til at overse.”

De kommer begge fra Odense og er et relativt nyt par. De fandt dog hurtigt ud af, at de udmærket kunne bo sammen, og begyndte så at tale om hvor de skulle bo, når de blev ældre.

Lonni og Steffen var meget enige om, at de gerne ville ud til kysten at bo. Og hvad gør man så? Ja, man tager da rundt og kigger på alle de større fynske kystbyer og endda også på Ærø. Her var dog lidt langt til arbejde, da Lonni arbejder i Odense og Steffen i Middelfart.

De arbejder begge inden for behandling af misbrugere. Steffen er administrations- og udviklingsleder på Ringgården, der tager sig af misbrugere som er i behandling. Lonni er sekretær på Center for Ludomani, så de er begge, om man så må sige, i samme branche.

Steffen havde egentlig besøgt Bogense i andet medfør, og var ikke sådan faldet pladask for byen. Men han erkender også, at man jo ser byen på en anden måde, når man kigger på den med bosætning for øje.

Det var sidste sommer, at Lonni og Steffen var på besøg i Bogense, for at tage byen i nærmere øjesyn: ”Og så var vi solgt. Vi blev bidt af stemningen, menneskene og det fantastiske klima. Det var nemlig sommer og 30 graders varme, da vi var på besøg. Kort sagt var der alt, hvad vi gik og ledte efter til vores fremtidige hjem.”

Drømmehuset i Bogense

Lonnis drøm var egentligt et hyggeligt gammelt byhus, og de gik ’’all in’’ ved at dele små sedler ud til alle de postkasser, der sad på huse, de gerne ville bo i.

De måtte dog erkende, at der i de fine små byhuse var en latent mangel på plads. Så de begyndte at kigge efter lidt større huse, men stadig i det centrale Bogense.

De fandt så et ældre hus med en fantastisk beliggenhed. ”Da vi skulle ud at se haven, ja, så startede klokkerne på Rådhuset deres melodi, og så var vi for alvor solgt. At der heller ikke er langt til stranden, gør jo ikke noget, når man har store ambitioner om at blive vinterbader,” siger Lonni.

Lonni og Steffen købte huset af et ældre ægtepar, og det var et pænt og ordentligt hus, som de godt var klar over skulle moderniseres en del.

Men, som Steffen siger, når man først går i gang med at modernisere, ja så tager det ene det andet med, og så ender det med en totalrenovering.

Steffen fortæller også, at de er blevet fantastisk godt modtaget i Bogense. Alle er søde og rare, og det gælder da også en af naboerne, Svend Erik Errebo og hans kone Birgit, som de meget hurtigt kom ind på livet af.

”De nærmeste naboer kom med en velkomstkurv for straks at få et godt forhold til os nye,” fortæller Steffen.

De nævner begge flere ting, der gør at de er glade for at være flyttet til Bogense og Nordfyn. Blandt andet golfbaner og fitness lige i nærheden og til en fornuftig pris.

”Så der er næsten ikke flere flueben at sætte,” smiler de begge.