Årets generalforsamling i går den 7. marts slog rekord i deltagerantal med 206 deltagere, der tog del i den formelle generalforsamling, oplæg af Simon Jul og ikke mindst networking.

Aftenen startede med en minimesse, hvor der var god mulighed for at tale sammen og for at møde de 3 nominerede til titlen som Årets iværksætter, der fortalte om deres virksomheder ved hver deres stand, ligesom Søndersø Bryghus også havde en populær stand.

Formandsberetning

Formanden for bestyrelsen i Nordfyns Erhverv og Turisme Henrik Fagerberg holdt en formandsberetning, hvor han bl.a. satte fokus på hvor stolte vi kan være over at Nordfyns Kommune igen var fynsmester i erhvervsvenlighed i DI’s undersøgelse. Det er vigtigt, at vi fortsætter arbejdet for erhverv, events og turisme, og det gælder på mange planer:

  • Der skal ske mere på detailhandelsområdet, og derfor skal vi fortsætte arbejdet på at Bogense kan holde åbnet i weekender og helligdage, præcis som i byerne langs Vesterhavet
  • Og husk på at man kan støtte lokalt ved at handle lokalt
  • Som et lyspunkt for butikkerne på Nordfyn kan nævnes, at Gavekort Nordfyn har nået en omsætning på halvanden mio. kr.
  • Bæredygtig udvikling bliver et fokuspunkt for NEET, og det indebærer bl.a. vidensdeling, kurser og hjælp i forhold til fondsstøtte og grøn omstilling for erhvervslivet – og så skal organisationen NEET arbejde målrettet med inspiration fra fire af FN’s verdensmål, nemlig bæredygtig turisme, bæredygtige byer og lokalsamfund, ansvarligt forbrug og produktion og partnerskaber for handling
  • I forhold til overnatning har der været fremgang på Nordfyn i 2023 i forhold til sidste år
  • Og det var også et positivt år for events, hvor Nordfyns Rosenfestival slog rekord i antal besøgende, og DM i luftballon og SPROGENSE havde mange gæster og fik masser af positiv medieomtale på landsplan.

Regnskab

Direktør Per Olesen gennemgik regnskabet, der for 2023, som var et år med mange arrangementer, havde flere udgifter end budgetteret, men også flere indtægter end budgetteret. Regnskabet blev godkendt uden bemærkninger.

Per Olesen gav en stor tak til Nordfyns Kommune for støtte og et fantastisk samarbejde hele året rundt.

Der var genvalg til de opstillede kandidater fra bestyrelsen: Mette Skifter, Per Maegaard, Kent Stenvang og Niels Henrik Ove. Bjørn Wendelin ønskede ikke genvalg som suppleant, og derfor har Thomas Traberg-Larsen overtaget rollen som suppleant, mens Kent Nicolaisen blev genvalgt som suppleant. Tak for indsatsen!

De nominerede til Årets iværksætter

De nominerede til Årets iværksætter har alle klaret sig flot og blev hyldet for deres imponerende indsatser.

”Jeg havde en stor lyst til at være selvstændig, og der er god opbakning på hjemmefronten – og vi får det til at fungere med familielivet og de tre børn,” fortalte Jacob Vestergaard fra firmaet Multi Jacob. ”Jeg har gjort brug af mit store netværk og har været aktiv med at reklamere via Facebook, og på den måde har det virket som om at mange opgaver er kommet næsten af sig selv.”

 

Ingeborg Pauls og Emilie Berning fra Vild Hvede fik motivation til at starte virksomheden på deres studie og sætter fokus på hvad landbruget kan bidrage med til den grønne omstilling: ”Vi blev enige om at det skulle prøves – med fokus på at skabe mest mulig forandring for landbruget. Derfor har vi både fokus på kurser og vidensdeling og udvikling og salg af selve produktet, også landsdækkende.

 

Monika Dybendal Holst fra Bro 14 – Wolf Camper har formået at få succes med sin butik i en tid, hvor detailhandelen er trængt. ”Jeg er mega tændt på at møde kunderne, og de er glade når de kommer og glade når de går ud igen. Jeg synes det er hyggeligt at arrangere drengerøvsaftener, walk abouts og andre events, og det er det der skal til i detailhandelen: At man tænker nyt og tør nogle nye ting.

Virksomhedsprisen

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget Helle Waagner overrakte Virksomhedsprisen, der gik til NETTO Søndersø. Netto i Søndersø er en af mange nordfynske virksomheder, der gennem praktikforløb hjælper kommunens borgere ind på arbejdsmarkedet igen efter ledighed eller sygdom.

Når butikschef Cindy Holm Godskesen og hendes medarbejdere vælger at invitere ledige ind i kollegafællesskabet, kræver det tålmodighed og overskud til oplæring. Det er en god investering, for mange af butikkens nuværende 6 ansatte i fleksjob, er startet med at være i praktik og er efterfølgende blevet ansat. ”Vi har et godt sammenhold på arbejdet”, fortalte Cindy, Kamilla og Malene fra NETTO Søndersø, ”og vi lægger vægt på at folk der starter i praktik eller fleksjob skal føle sig trygge.

Bæredygtighed ifølge Simon Jul

Komiker, kok, landmand med mere Simon Jul sagde at bæredygtighed kan være mange ting – men i virkeligheden handler det især om at lære af hinanden.

Der kommer masser af krav, og reelt set greenwasher vi alle sammen, når vi siger vi er bæredygtige.

For det handler ikke nødvendigvis om at følge alle reglerne. Hvis vi kun lærer hvordan vi skal opfylde alle kravene, så kan vi ikke følge med.

Det handler om at gå forrest. Vis hvad du kan og vil i forhold til bæredygtig udvikling. Hvad kan din virksomhed gøre for at være bæredygtig? Ikke bare i forhold til at adlyde nogle regler, men helt reelt, hvor du gør en forskel og sparer ressourcer for både dig selv og miljøet.

Simon Jul var derfor også begejstret, da han kunne afsløre hvem der blev valgt som Årets iværksætter efter afstemning på generalforsamlingen: Vild Hvede, som arbejder med bæredygtig produktion.

Årets virksomhed

Der var tre nominerede til Årets virksomhed, nemlig NORDFRIM A/S, DESITEK A/S og Restaurant MøBer. Alle tre har leveret flotte resultater, og alle tre burde vinde, sagde Per Olesen. Formand Henrik Fagerberg understregede også, at de tre nominerede viser, hvor mange fantastiske virksomheder der er på Nordfyn.

Restaurant MøBer blev kåret til Årets virksomhed efter en imponerende udvikling, nye koncepter og arrangementer og etablering af et nyt loungeområde. I 2023 blev restauranten kåret til Syddanmarks bedste spisested, og der er stor passion for gæsteservice og god mad.

Frederik Berner Nielsen fra restauranten var især glad på medarbejdernes vegne: ”Alle gør et kæmpe stykke arbejde, og det er dejligt, at nogen ser os og anerkender det.”

Generalforsamlingen sluttede med mad og networking – vi siger tak for i år og på gensyn til næste år!