Hvad er det så, det går så godt med her på Nordfyn? Det er såmænd turismen. 2018 har været et fantastisk turistår her i vores kommune. De gode tal taler deres tydelige sprog.

Den udsendte har spurgt Rikke Lindhøj, der er leder af turistkontoret, om hun vil uddybe meldingerne om det gode turistår.

Rikke kan næsten ikke få armene ned og smilet af ansigtet, da hun begynder at fortælle om turiståret 2018.

”Sæsonen gik forrygende og over al forventning. Selvfølgelig har det gode vejr en stor aktie i det flotte resultat, men der er også investeret mange gode kræfter fra de mange forskellige turistaktørers side.”

Det gælder campingpladserne, sommerhusudlejningsbureauerne, attraktionerne, de forskellige B&B værter, VisitNordfyn og så videre.

”Udviklingen på Nordfyn er langt højere end andre steder i landet, så nogen må have gjort noget rigtigt,” smiler Rikke.

overnatning på Nordfyn

Flotte overnatningstal

I 2018 er overnatningerne inden for alle områder i Nordfyns Kommune steget med 7%, hvilket er meget flot. Det skal ses i lyset af at inden for samme kategori, alle områder, er stigningen for hele Fyn på 5% og for Danmark som helhed på 3%. Megaflot af Nordfyn!!

Skal vi pille tallene lidt fra hinanden, ser det bestemt ikke dårligere ud. Kigger vi på campingsegmentet var det isoleret set også en fin stigning, nemlig 6% på Nordfyn, 6% på Fyn og 4% på landsplan. Igen med i toppen.

Højdespringeren på listen er sommerhussegmentet. En stigning i forhold til 2017 på hele 13%. Et vildt flot resultat, som sættes i relief, når man ser en stigning på hele Fyn på 7% og på landsplan 1%.

Selvfølgelig har vejret haft en indflydelse, men det var jo ens i hele landet, så igen godt gået for Nordfyn.

”De forskellige sommerhusudlejningsbureauer, blandt andet Novasol og Dancenter/Danland, har etableret lokale kontorer, og det har haft en gavnlig indflydelse ved at de nu er helt tæt på deres kunder,” fortæller Rikke.

Rikke gør også opmærksom på, at vi på trods af mistet overnatningskapacitet ved Otterup Hotel alligevel formår at få så fin vækst.

Der er også nye overnatningsmuligheder: På Ditlevsdal Bison Farm dukker et nyt fænomen op omkring overnatning, der hedder glamping. Det er safaritelte med gulv og senge til dem, som ønsker lidt mere luksus end bare at sove i telt. Flyvesandet Camping har også fået installeret disse glamping-telte, og de satser på at ramme lige præcis dette segment. Og samtidig har de lavet noget, der falder i med naturen.

Fyn rundt for bevaringsværdige skibe til Bogense

Events betyder meget

Rikke tilføjer en anden positiv ting, nemlig at der er en pæn vækst i de såkaldte skuldersæsoner, som er forår og efterår. Her var en vækst på flotte 5,5%.

”En anden ting, der giver flere overnatninger, er de mange forskellige events der finder sted på Nordfyn,” fortæller Rikke. ”Mange der deltager i en sådan event, laver en lidt længere tur ud af det, og det inkluderer så en overnatning.”

Rikke fortæller videre, at forventningerne til 2019 er høje, men at man selvfølgelig skal passe på, hvor højt man sætter barren. Det kommer jo også an på vejret, men der er dog et fingerpeg der siger, at for januar og februar er der en vækst på 5% i forhold til 2018!! Ligeledes har vores campingpladser stor set været ’’fully booked’’ hen over påsken.

I 2018 var Bogense startby for Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe, og igen i år bliver Bogense startby, når skibene er i byen 20.-22. juli. Og allerede 25. maj er der Havnens Dag med masser af aktiviteter. Der er også nye events på vej i 2019. Blandt andet Ditlevsdal Open Air i juli. Der er også kunstudstilling med Ole Ahlberg, der laver erotiske værker med Tin Tin som del af motivet. Det er fra medio maj til medio august i Otterup Geværfabrik.

Cykelløbet Fyen rundt har start for eliterytterne også i Otterup, og det er den 18. august.

Noget nyt er også, at turistinformationen i Otterup har holdt flyttedag, og nu er at finde i Novasols lokaler. Et godt træk, da rigtig mange turister kommer igennem her for blandt andet at hente deres nøgle til det lejede sommerhus.

Læs mere

Klik her og læs mere om alt det, Nordfyn kan byde på for turisterne