Fyens Stiftstidende på Nordfyn har fået ny redaktør. Det er Mathias Hjort, der kommer fra ’’Stiftens’’ Ærø-redaktion, hvor han var journalist.

Mathias er født og opvokset i Søndersø, så de nordfynske rødder er på plads. Han flyttede til Odense, hvor det blev til en del år. Inden han kom til Nordfyn og Bogense havde Mathias et længere ophold på Ærø, hvor han var journalist på Ærø-redaktionen.

Der var egentlig tanken om at blive gymnasielærer, der fyldte i Mathias’ hoved i en del år, og han var næsten færdig som kandidat i både tysk og idræt. Det blev dog i sidste ende journalistikken der trak, så det endte med en kandidatgrad i journalistik fra SDU i Odense. Efter en tid i praktik på TV2 gik turen til det sydfynske og Fyens Amtsavis. Så kom der bud efter Mathias til stillingen som lokalredaktør på Nordfyn. Det kunne han ikke sige nej til, så det blev et farvel til Ærø.

Pt. bor familien hos Mathias’ svigerforældre på Vestfyn, men allerede 1. maj flytter de i hus i Bogense, og det glæder familien sig til.

Det er vigtigt for mig at bo og være i den kommune, som jeg har fokus på i mit virke. Jeg tror også på en større involvering fra borgernes side, når de ved at redaktøren også er en af ’’dem’’. Jeg vil gerne være den der fortæller den gode historie om Nordfyn, men også den der er ’’demokratiets vagthund’’ der holder kommunen i ørerne. Jeg vil også gerne have en god dialog med borgerne, så der bliver mangfoldighed i nyhedsformidlingen.

Han ser også en lidt mere dybdegående journalistik i de enkelte artikler, så måske mere fokus på færre artikler.

lokalredaktøren på sit kontor

Mathias vil meget gerne skrive erhvervshistorier, der beskriver virksomhederne og hvad der ellers rører sig i den del af samfundet, man beskriver som erhvervslivet. Han vil også gerne skrive mere om den positive trend, der er i det nordfynske turistsegment.

Avisen gør meget ud af at måle på, hvad folk læser. Og erhvervsstof bliver læst af rigtig mange. Jeg er også blevet overrasket over hvor mange større virksomheder, der rent faktisk ligger i Nordfyns Kommune. Jeg vil gerne have en fod ind i det nordfynske erhvervsliv, så jeg opfordrer virksomhederne til at kontakte redaktionen, hver gang de har en god historie at fortælle. Stort eller småt – vi vil gerne høre om det.

Med hensyn til den redaktionelle fremtid på avisen bliver det en meget stille revolution, beretter Mathias. Han er landet på avisen i et tidsrum med ret store udskiftninger i bemandingen, så der er flere på redaktionen der lige skal finde deres ståsted, inden den redaktionelle linje lægges helt fast, understreger han.

Så fremtiden bliver med dybere og måske lidt færre historier, men gerne flere erhvervshistorier, slutter han.

Så kære virksomheder, giv avisen et tip når I har den gode historie at fortælle – gratis reklame er god reklame.

Læs mere

fyens.dk/nordfyn