Ved Skåstrup Strand ligger Strandlykken Bed & Breakfast i de smukkeste naturlige omgivelser. Man tænker hurtigt, at her er rart at være. Næsten i vandkanten og med en fantastisk udsigt ligger dette skønne sted, hvor man også kan leje forskelligt udstyr til brug i det våde element.

Det er Rikke Bruselius og Nikolaj Vang, der ejer og driver stedet. De er begge lærere: Nikolaj er folkeskolelærer, og Rikke er efterskolelærer.

Den pædagogiske baggrund er der rigelig brug for, da der er en del kursusvirksomhed på stedet. Nikolaj underviser både i kajaksejlads og SUP (Stand Up Padling). Han underviser også andre, der selv vil være instruktører.

”Strandlykken er et fristed for folk med hang til smuk natur, ro og så noget med vand. Folk kommer her for at være i pagt med naturen, som regel i forbindelse med kajakroning, kitesurfing og SUP. Vandet ud for Skåstrup Strand er perfekt til udøvelse af disse aktiviteter, ligesom det er på Bogense-kanten,” fortæller Nikolaj.

Strandlykken B&B på Nordfyn

B&B

Rikke fortæller, at de har plads til fire i deres lille B&B, og så kan der godt laves en opredning til et barn ved siden af:

”Nogen lejer det som en ferielejlighed en uge ad gangen, andre lejer nogle få dage og andre igen lejer i forbindelse med vandaktiviteter.”

På spørgsmålet om det skal være større, er svaret lidt henholdende, da det er en ret stor investering, der skal til. Så her er de i tænkeboks.

Strandlykken med udsigt

Kurser og kajak-ture

Rikke og Nikolaj går meget op i at instruere lejerne af deres udstyr på en gennemgående og forsvarlig måde. Det er altafgørende, at sikkerheden er i top, og at gæsterne føler sig trygge ude på vandet.

Nikolaj beretter, at hans undervisning i blandt andet SUP også er anvendt af fysioterapeuter til at hjælpe soldater med PTSD og andre steder, hvor man ikke lige så den sammenhæng.

De laver også forskellige kajakture, blandt andet til Æbelø, hvis vejret ellers tillader det. Og med hensyn til vejret, taler Nikolaj om kitesurfing som et alternativ til kajakken og SUP:

”Kitesurfere elsker jo blæsevejr. I det hele taget skal der være flere forskellige aktiviteter, så den forretningsmæssige sæson kan forlænges og helst bredes til hele året.”

Nikolaj fortæller at han, i samarbejde med sin bror, var begyndt at lave kitesurfing udstyr. Men det blev sat lidt i bero. ”Vi forventer dog at komme i gang igen, for der må være et marked derude,” siger han. Her var et andet forretningsområde, hvor deres produkter blandt andet kunne eksponeres igennem deres egen forretning. Der er også lige kommet nogle prototyper hjem på nogle nye padler som der skal kigges på, og som måske skal indgå i deres sortiment.

Strandlykken værksted

Mere bag murene

Der er i det hele taget mere bag murene end et lille Bed and Breakfast og udlejning og undervisning i havkajak og SUP.

Nikolaj viser rundt i deres meget store værksted. Her er alskens værktøj, der er filebænke, der er el-værktøj i alle afskygninger, og der er plastfræsemaskiner. Ligeledes er der forskellige opspændingsværktøjer, sammen med andet, der skal forklares.

Det er en meget passioneret Nikolaj der viser rundt i værkstedet og prøver at forklarer den udsendte, hvordan man laver et surfboard fra bunden af glasfiber og kulfiber.

”Det skal være meget stærkt og samtidig ikke veje noget. Men her er udstyr til at lave og udvikle disse boards og lave de færdige prototyper, men ikke til en masseproduktion,” forklarer Nikolaj.

Imponerende!

Der er nok nogle forventninger til en fremtidig udvikling af kiteudstyr og måske også andre ting. Nikolaj uddyber og fortæller om sit samarbejde med sin bror, der er flyingeniør, og en kompositingeniør i et vindmøllefirma.

I det hele taget er Rikke og Nikolaj et par meget innovative mennesker med at hav af ideer. Dem kan vi ikke komme ind på endnu, men der hersker ingen tvivl om, at Strandlykken er en virksomhed, vi kommer til at høre mere til.

Læs mere

Strandlykken