50 bevaringsværdige sejlskibe sejler om kap i uge 30. Skibene samles i Bogense d. 20. og 21. juli og afsejler den 22. om morgenen. Hele weekenden vil den gamle havn være fyldt med smukke sejlskibe, musik, aktiviteter og hyggelig stemning.

Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe starter for andet år i træk i Bogense, og der er igen lagt op til nogle festlige dage ved den gamle havn fra 20. til 22. juli. På nuværende tidspunkt er der tilmeldt 50 sejlskibe, og arrangørerne har oplevet enorm interesse for årets sejlads, der altså igen tørner ud fra Nordfyn.

– Lige nu er 50 skibe og mere end 600 besætningsmedlemmer tilmeldt. Det er flere end vi hidtil har været, og flere kan nå at komme til. Særligt er jeg glad for at byde Nationalmuseets skib Bonavista velkommen. Skibet er blevet totalt renoveret og har derfor ikke sejlet siden år 2000, fortæller Jay Brun Jensen, der er praktisk arrangør af kapsejladsen.

I alt er der i år tre af Nationalmuseets skibe med på sejladsen: Sluppen Ruth, tremastskonnerten Fulton og den tomastede skonnert Bonavista. Helt særlige bevaringsværdige skibe, som Nationalmuseet ejer og driver som en del af Danmarks sejlende kulturarv. Der er foreløbigt hele 4 store tremastede skonnerter med og ikke mindre end 9 store tomastere.

– Der er rig mulighed for at opleve en lang række af de største danske tomastede og tremastede skibe, skonnerter og galeaser. Det er altid en stor oplevelse at se skibene ankomme til havnen, siger Jay Brun Jensen.

Succes skal gentages

Efter sidste års succesrige besøg af Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe med mere end 15.000 gæster på havnen, er der naturligvis optimisme at spore i den hyggelige havneby, der ser frem til et glædeligt gensyn med de bevaringsværdige skibe.

– Vi er super glade for, at vi igen skal sende sejlskibene afsted i en af Danmarks største maritime sommerbegivenheder. Sidste år var havnen propfyldt med mennesker og en hyggelig atmosfære. Det er vi klar til at gentage og byder en masse sommergæster velkommen i Bogense, lyder det fra Per Olesen, direktør i Nordfyns Erhverv og Turisme.

På det store program for weekenden er blandt meget andet et omfangsrigt musikprogram. Allerede lørdag kan der opleves to jazzband på Moletorvet, og om søndagen følges op med flere bands i form af De Lystige Sømænd, Rocke Steen & Rockerne og Rundt på Gulvet, inden den irske troubadour Tom Donovan slutter dagen af på Moletorvet.

Børnene kan også glæde sig til sjov på havnen med besøg af Danmarks skøreste sørøver Skipper Skæg, ansigtsmaling, malerskole og Fyn Rundt´s maritime oplevelsesrambla.

– Vi har sammensat et program for hele familien, og med dejligt sommervejr i sigte forventer vi en masse gæster på havnen. Om søndagen har vi derfor valgt at afspærre Vestre Havnevej for trafik for at skabe en tryg ramme for de besøgende på havnen, lyder det fra Per Olesen.

Se hele programmet for Bogense på hjemmesiden: www.visitnordfyn.dk

Flere oplysninger, resultater og trac-trac findes på hjemmesiden: www.fyn-rundt.dk

Fakta:

Sejladsen besøger i år Bogense, Fredericia, Assens, Sønderborg, Marstal og Faaborg.

Skibene samles i Bogense d. 20. og 21. juli og afsejler den 22. om morgenen.

Den Maritime Oplevelsesrambla består af:

  • Reberbane
  • Sejlmagerværksted
  • Lær at kaste med kasteline
  • ”Løft en gris”
  • Navigationsskolen SIMAC fortæller om de maritime uddannelser.
  • Brændte mandler, Go’ kaffe og lækre pandekager

Vil du med?

Alle kan komme med på Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe. Det er muligt at købe en dagsbillet og mærke ’suset’ fra kapsejladsen, se det utroligt flotte syn af 50 store sejlskibe – og være med til at trække i tovværket og arbejde med sejlene.

Klik her og læs mere!