Tomme tønder buldrer mest….

Tekst og foto: Per Olesen
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
02-03-2016

Borgmester Morten Andersen, kommunaldirektør Morten V. Petersen, projektleder Marianne Greve fra Task Force Erhverv samt denne uges skribent Per Olsen drager som bekendt jævnligt rundt og får et indblik i det nordfynske erhvervsliv.

Uden en ferieramt Marianne Greve var det mandag Scandrums der fik besøg, og en veloplagt direktør Henrik Fagerberg tog imod i Søndersø på de lokaliteter, der gennem 40 år har dannet rammen om en flot udvikling i den familieejede virksomhed.

scandrums ved nordfyns erhverv og turisme

Lever af emballage

Virksomheden, der de første 20 år af sin levetid hed N.J. Jørgensen ApS, lever af emballage, både renoveret og ny. 20% af virksomhedens omsætning kommer fra renovering af primært tromler og palletanke. Disse tømmes, renses og ”bules ud”, hvorefter de bliver malet. Herved får en køber mulighed for at købe tromler og palletanke til cirka halvdelen af prisen af en ny, samtidig med at genbrug jo er gavnligt for den samlede miljøbelastning.

De resterende 80 % af omsætningen er ny emballage. Her har virksomheden et varelager på over 1000 varenumre, og det store varesortiment er én af forklaringerne på, at virksomheden er kommet over finanskrisen uden fald i omsætningen og faktisk har oplevet en omsætningsfremgang på 15% årligt over de sidste tre år. Dertil kommer et fokus på, at kunderne oplever en hurtig og effektiv sagsbehandling, når ordren indgår. God service, stor fleksibilitet og kort leveringstid pga. stort lager har medvirket til en positiv udvikling.

nordfyns erhverv og turisme besøger virksomhed

Større og større

Scandrums A/S har nu udvidet lageret med 3.600 m2 på Snavevej i Søndersø – 3600 ”nye” m² der giver mulighed for, at hele Scandrums lager kan stå under et tag, mulighed for bedre faciliteter for det nuværende personale (10 ansatte) og i øvrigt også plads til at kunne ansætte yderligere medarbejdere. En mulighed der er blevet yderligere aktualiseret, idet Scandrums ved årsskiftet 2014/2015 har overtaget en svensk kollega (AB Anders Hillertz), således at indgangen til det skandinaviske marked er sikret - senest med tilføjelsen og overtagelsen af ScanSeals, der producerer sikkerhedsplomber til mange forskellige formål.

nordfyns erhverv og turisme på besøg ved virksomhed

Det går hurtigt

Under en let frokost – pålægskagemand fra Superbrugsen i Søndersø, selvfølgelig – fortæller Henrik Fagerberg om et godt samarbejde med kommunens jobcenter, idet det er lykkedes at caste en lagermedarbejder på absolut fortrinlig vis. En medarbejder der havde gået ledig et stykke tid, og som nu er et absolut positivt og godt aktiv for virksomheden. Eneste ønske fra virksomheden til kommunen lyder på muligheden for at modulvogntog kunne køre til og fra virksomheden. Med masser af voluminøse produkter kunne modulvogntog være med til at nedbringe de betydelige transportomkostninger, Scandrums har.

Inden afskeden er det tid til at hilse på bestyrelsesformanden, mor Inger, der stolt anerkender sin søns indsats med bemærkningen, ”men det går godt nok hurtigt en gang imellem”. Så måske overskriften skulle have lydt: Tomme tønder buldrer derudaf….

 

Klik her og læs mere om Scandrums A/S