Succes i en fart

Lasses Autolak

Tekst og foto: Ove Syberg
Dato: 07-11-2018

Lasse Dahl er navnet på den unge iværksætter, der startede Lasses Autolak i Bogense i april måned i år. Han har allerede ansat en svend og har desuden en fleksjobber tilknyttet.

Værkstedet er fyldt til bristepunktet med biler, der enten er i gang med at blive malet, eller er ved at blive klargjort til sprøjtekabinen.

Jo, der er kommet gang i forretningen på rekordtid.

Lasses Autolak

Drømmen om at blive autolakerer

Lasse har altid vidst, at han skulle være autolakerer - faktisk fra han var helt lille. Det er en drøm, der aldrig forsvandt:

”Jeg har altid spraymalet alt, hvad jeg kunne komme i nærheden af. Det har aldrig været graffiti, men derimod cykler, knallerter og hvad der ellers dukkede op, som folk gerne ville have malet fint.”

Da Lasse var færdig med skolen, startede han hos en autolakere med det samme. Han kunne simpelthen ikke vente på at komme i gang, så sommerferie blev der ikke noget af. Her arbejdede han, til han skulle starte på teknisk skole, men kunne desværre ikke starte i lære i virksomheden efter skoleforløbet.

Lasses Autolak

Det sidste sted, han bankede på

Her måtte han sande, at det at finde en læreplads var som at vinde i Lotto. Lasse besøgte et utal af firmaer uden at få en læreplads og var faktisk ved at opgive at komme i lære. Næsten ligesom man ser i film, ja så gav det pote det sidste sted, han bankede på. En autolakerer i Hundested, hvor Lasse boede på det tidspunkt, tog ham i lære.

Det var en mester af den gamle skole, Lasse kom i lære hos. Her lærte man håndværket fra bunden og fik meget hurtigt lov til at arbejde selvstændigt.

”Allerede efter tre måneder var jeg i gang med min første heloplakering. Det var et rigtig godt sted at stå i lære, og den dag i dag taler jeg stadig med mester og udveksler fiduser og gode ideer.”

Lasse var hos sin læremester et år efter han var udlært, men så ville han gerne ud at se noget nyt og samtidig lære noget mere om faget.

Turen gik til en autolakerer i Frederikssund, hvor han hurtigt fik job. Her blev det kun til et års tid, for det gamle lærested blev ved at prøve at få ham tilbage. Her blev han tilbudt at blive førstemand og styre en del af produktionen.

Lasses Autolak

At vende tilbage til livet

Her var Lasse i syv år, men rykkede så sig selv op med rod, da der skete en meget tragisk hændelse. Nemlig at han og hans kone mistede deres kun seks måneder gamle søn. Lasse tog en deroute med misbrug af alkohol og andet, så på det tidspunkt så alt virkelig sort ud.

Lasse ville dog noget andet og kom i behandling for sit misbrug og fik behandlet sin sorg over tabet af sin søn. Det var i Vojens og varede i seks uger.

”Det var hårdt at vende tilbage til livet, og jeg er glad for, at jeg er udstyret med så stålsat en vilje.”

Lasses Autolak

Egen virksomhed

Efterfølgende fik han så job hos en autolakerer i Vojens. Det varede dog ikke så længe, for der var bud efter ham i Odense, hvor han fik tilbudt et værkførerjob i et bilplejefirma.

Det voksede dog hurtigt, og det endte med at Lasse udelukkende sad på kontoret. Det er ikke helt i hans ånd, da han brænder for at lave et godt stykke håndværk.

”Jeg begyndte at kigge mig lidt omkring og fik øje på et lokale i Bogense, der var til leje. Her ville jeg udleve min drøm om at have min egen autolakeringsvirksomhed.”

Lasse hoppede direkte ud i det uden en kassekredit og uden en kundebase. Og hvordan turde han det? Svaret kommer prompte: ’’Jeg vidste, jeg kunne.”

Kunderne begyndte at komme hen ad vejen, og selv om der var et par søvnløse nætter i starten, ja så troede han stadig på projektet. 

Lasses Autolak

Succes

Så begyndte det at gå rigtig stærkt, og Lasse arbejdede næsten i døgndrift. Det kunne dog ikke blive ved med at gå, da der også var en familie der skulle passes. Der er nemlig kommet en dreng til verden, og der ventes en lille pige til jul.

Så for en måneds tid siden blev der ansat en svend på fuldtid, og i forvejen havde Lasse fået en medarbejder i fleksjob nogle timer om ugen. ”Det har selvfølgelig givet noget luft, men der er stadig nok at se til,” påpeger Lasse. Han vil også gerne have en lærling, når den rigtige person dukker op.

Lasse mener at det er kombinationen af et virkeligt kvalitetsarbejde og en fornuftig pris, der gør at han har fået så mange kunder på relativ kort tid. Og det er både privatkunder og også forsikringsskader, der kommer via større virksomheder i Odense.

Lasse ser da også for sig, at han om fem år stadig har sin virksomhed her i Bogense, men også har en større forretning i Odense.

Så der er virkelig vækstplaner i hovedet på iværksætteren Lasse Dahl.

 

Læs mere

Find Lasses Autolak på Facebook