Stor tilslutning til sommerhusmøde i Otterup

Pressemeddelelse
Dato: 14-03-2018

Sommerhusmøde

Nordfyns Kommune og Nordfyns Erhverv og Turisme inviterede lørdag d. 3. marts for første gang til sommerhusmøde for alle de sommerhusejere, der ejer et sommerhus i Nordfyn Kommune.

Lørdag formiddag mødte over 200 sommerhusejere op i Otterup-hallerne til et par timer i feriehusets tegn. Her blev der holdt oplæg om sommerhuse af borgmester Morten Andersen og repræsentanter for Nordfyns Erhverv og Turisme, Feriehusudlejernes Brancheforening, Nordfyns Kommune, Novasol/Dansommer og SparEnergi.dk.

Fokus på mødet var udlejning af feriehusene og fordelene herved. Derudover blev husejerne også klædt på til affaldshåndtering, at spare energi i deres feriehus samt hvordan de selv og deres gæster kan finde turistinformation om Nordfyn. Formålet med mødet var at inspirere sommerhusejerne til at leje deres hus ud og informere dem om fordelene herved.   

”Der har været imponerende stor tilslutning til arrangementet, og jeg er meget positivt overrasket over den interesse, der har været fra feriehusejernes side og deres engagement under selve mødet,” siger Rikke Lindhøj, som er bureauleder hos Nordfyns Erhverv og Turisme, og fortsætter: ”Alle bureauerne er gået hjem med konkrete aftaler med feriehusejere, som ønsker at udleje deres feriehuse. Derudover har flere feriehusejere givet udtryk for, at mødet var inspirerende, og at de nu ønsker at udleje deres feriehus, eller i hvert fald er blevet klogere på, hvad det indebærer og hvad de kan få ud af det.”

Baggrunden for mødet er den manglende overnatningskapacitet på Nordfyn i turismehøjsæsonen og ved større events. Udlejningsbureauerne oplever i flere perioder en større efterspørgsel på gode feriehuse end udbuddet er, hvorfor der her er en god mulighed for flere feriehusejere for at skabe en indtjening på deres feriehus.

”Vi oplever i flere perioder af året en mangel på den type feriehus, der efterspørges mest af gæsterne. Vi vil rigtig gerne kunne give gæsterne det, de efterspørger, og samtidig give feriehusejerne en mulighed for at skabe indtjening på deres feriehus ved at leje det ud,” siger Bjørn Wendelin fra Novasol/Dansommer og fortsætter: ”Vi har på sommerhusmødet i lørdags fået skabt flere gode kontakter til feriehusejere, som ønsker at leje deres hus ud, og vi anser derfor mødet for at have været en stor succes.”

Fakta

På mødet var feriehusudlejerne Novasol/Dansommer, Dancenter/Danland, Feriepartner Fyn samt Sol og Strand repræsenteret med hver deres stand, hvor de kunne tage en snak med interesserede feriehusejere. Derudover var flere andre forskellige relevante erhvervsdrivende samt kommunen repræsenteret med hver deres stand.

Mødet blev afholdt i samarbejde mellem Nordfyns Kommune og Nordfyns Erhverv og Turisme.

 

 

For yderligere information:

Rikke Lindhøj, Bureauleder hos Nordfyns Erhverv og Turisme

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

+ 45 61 96 05 66