"Sort skygge" over Nordfyn?

Tekst: Per Olesen
Foto: Ida Dam Sejersen

13-01-2016

I efteråret indledte Nordfyns Erhverv og Turisme et samarbejde med Erhvervsakademiet Lillebælt med det formål, at der kom et mere virkelighedsnært aspekt på studierne i turisme og events, og at NEET kunne få indspark og nye ideer fra unge mennesker.

Aftalen har nu udmøntet sig i, at Katrine Jørgensen fra Odense pr. 1. januar er startet i et 3 måneders forløb som praktikant på turistbureauet i Bogense. 

Vi har benyttet lejligheden til at stille Katrine nogle spørgsmål om, hvordan hun og hendes medstuderende egentligt ser på det nordfynske område.

 ”Jeg må erkende, at inden vi fik projektet om Nordfyns Erhverv og Turisme præsenteret på skolen, så lå der ligesom en sort skygge på kortet over Nordfyn. Jeg havde kun været på Nordfyn få gange, kendte kun lidt til Søndersø og Bogense, og det sidste kun af navn” lyder det fra Katrine, der fortsætter: ”jeg lavede gruppearbejde med tre jyder, og ingen af dem vidste noget som helst om Nordfyn.” 

 

Katrine skulle gerne få et godt kendskab til turist-erhvervet i sin praktikperiode. Det er også en del af planen, at den 28-årige studerende, såfremt der er en gensidig interesse, henover sommeren kommer til at hjælpe med at servicere de forhåbentligt mange turister, der besøger Nordfyn.

 ”Vi må dog også erkende, at da vi først kom til at arbejde med Nordfyn, så fandt vi masser af spændende og interessante oplevelser. Særligt er jeg faldet for bison-farmen og hvor flot der er på Nordfyn, ligesom jeg er imponeret over Glavendrup-stenen med Danmarks længste runeinskription.”

 

På spørgsmålet om, hvilke områder Katrine og hendes medstuderende ser som de største udviklingspunkter, lyder det straks:

 ”Synlighed, branding samt via et tæt samarbejde mellem de lokale aktører at gøre Nordfyn til en destination. Dertil kommer behovet for en betydelig opgradering digitalt og via sociale medier.”

 

I skrivende stund har Katrine blot været i gang i godt en uge, men alligevel kunne det være relevant at høre, hvad Katrine havde lagt mest mærke til i sin første tid på Nordfyn: 

”Venligheden! Og det er overalt. I bussen, her på turistbureauet og rundt i byen. Jeg glæder mig til arbejdet” slutter Katrine Jørgensen,

og mon ikke den ”sorte skygge” forsvinder, også for Katrine…

 

Katrine Jørgensen

Årgang 1987

Bor i Odense

Født i Kerteminde

 

Uddannelse:

2005  Folkeskole                          

2007  HF

2009  HGS                        

2011  Multimediedesigner   

2013  E-Concept-udvikling