Professionel fra fodbold til erhvervslivet

Scandrums A/S

Tekst og foto: Ove Syberg
Dato: 06-12-2018 

Scandrums i Søndersø ejes af Henrik Fagerberg, som også er direktør i virksomheden. Scandrums sælger en stor portefølje af emballager og beslægtede produkter. 

Scandrums A/S er en handelsvirksomhed, som primært sælger forskellige typer emballager i plast og stål.

”Vi har produkter som plastspande til fødevarer, plasttanke til blandt andet Novo Nordisk, plastdunke og ståltromler til farligt affald og til transport af farligt gods. Så det spænder rigtig bredt,” siger Henrik Fagerberg.

Henrik beretter om, at de faktisk også har lidt egenproduktion, da de også renoverer diverse beholdere for derefter at sælge dem igen. Og det er der et par gode grunde til, siger Henrik:

”Det er godt for miljøet at genanvende ting, ligesom det også kommer kunderne til gode i form af billigere priser på produkterne.”

Scandrums A/S

Fartbøde på vej til arbejde

Men hvorfor sidder Henrik Fagerberg så hvor han sidder nu, og laver det han gør? Det var faktisk hans far, der startede virksomheden i 1976. Han døde desværre i 2001, hvorefter Henriks mor drev virksomheden videre sammen med nogle meget dedikerede ansatte.

Henrik kom ind i virksomheden for seks år siden, efter at han afsluttede en professionel fodboldkarriere, som varede i 12-13 år, så det var da lidt af et karriereskift. Han har fået sin fodboldopdragelse i Otterup Boldklub, da han jo er her fra Nordfyn.

På det tidspunkt var Scandrums konsolideret og veldrevet, så Henrik sprang til, idet han kunne se store muligheder og udviklingspotentiale i virksomheden.

Han havde tanker om at udvikle virksomheden, samt drive den i en retning, hvor alle synes det er sjovt at gå på arbejde:

”Jeg vil hellere have, at medarbejderne får en fartbøde på vej til arbejde, fremfor at de får den på vej hjem fra arbejde’’.

Scandrums A/S

Danmark, Norge og Sverige

De fleste af Scandrums kunder befinder sig på Sjælland og i Jylland. Dog stiger antallet af kunder i både Norge og Sverige.

”Vi har egen virksomhed i Sverige og dermed et godt fodfæste i det marked. I Norge sælger vi en del af de renoverede beholdere, da der i Norge er et meget stort fokus på miljøet.”

Henrik fortæller også, at de har overtaget en beslægtet virksomhed, der hedder ScanSeals. Denne virksomhed sælger løsninger til sikring af emballage, forstået således at man altid vil kunne se, om en emballage har været brudt undervejs når en vare når frem til kunden. Og det er der jo et marked for i disse tider. Desværre. Denne del af virksomheden er etableret i Norge.

”Hvad angår Scandrums produkter, så er der en begrænset geografi i forhold til salg, da produkterne vejer meget lidt, men fylder rigtig meget. Hvorimod ScanSeals produkter hverken fylder eller vejer, og derfor vil egne sig rigtig godt til eksport. Her kigger vi både på Tyskland og England.”

Overtagelsen af ScanSeals kom egentlig i stand ved, at Henrik havde kontakt til virksomheden gennem et kundeforhold, hvor ejeren så direkte spurgte Henrik, om han var interesseret i at overtage virksomheden. Det var han, fordi han så de potentielle udviklingsmuligheder.

Scandrums A/S

Væksten er kun lige begyndt

Henrik fortæller, at væksten faktisk kun lige er begyndt! Han ser store udviklingsmuligheder både hvad angår produkter, men også hvad angår markeder:

”Organisationen har nu en bemanding med de rette kompetencer, der er klar til at drive det hele videre og vækste. Så nu kan fokus rettes ud mod markederne."

Scandrums har et meget stort lager med mange varenumre. Der bliver importeret fra det meste af Europa, så man er klar når kunderne henvender sig. Her er en af Scandrums konkurrencefordele, påpeger Henrik, idet man næsten altid er leveringsdygtige med kort varsel og i både små og store mængder.

Der er for nuværende elleve medarbejdere i Søndersø og fem i den svenske del.

Dog kunne der godt bruges mere personale på lageret, i salgsdelen og måske også i administrationen.

Om virksomheden også i fremtiden skal ligge i Søndersø? ”Ja, det skal den,” siger Henrik uden at blinke.

 

Læs mere

Scandrums A/S