Otterup: VM-triatlon lægger vejen forbi

Triatlon VM Otterup 2018

Når Fyn til sommer lægger land og vand til den største sportevent på øen til dato, Fynske Bank Multisport World Championships Festival, vil Nordfyn sætte sit tydelige aftryk. En del af dysten om VM-medaljer på den lange triatlon-distance kommer nemlig til at foregå på nordfynsk vej. Atleterne kan bl.a. se frem til flade og hurtige cykelsektioner på skønne Nordfyn og et tilskuervenligt hotspot i Otterup.

Ja tak, vi vil gerne have et VM en tur forbi Nordfyn! Det tog ikke lang tid for Nordfyns Kommune, Nordfyns Erhverv og Turisme og Otterup Handelsforening at blive enige om det svar, da arrangørerne af Fynske Bank Multisport World Championships Festival for nogle måneder siden bankede på døren.

Det positive svar betyder, at der til sommer, nærmere bestemt d. 14. juli, bliver VM-stemning i Otterup og omegn, når den lange triatlon-distance lægger vejen forbi. Nordfyns Kommune har sammen med arrangørerne og Fyns Politi arbejdet på at finde en smidig rute rundt på Nordfyn, og kommunen ser nu frem til at tage imod de mange atleter:

”Det er helt fantastisk at endnu et VM lægger vejen forbi Nordfyn. Et så stort arrangement er et godt udstillingsvindue for os, og cykelruten nord om Otterup viser vores skønne område på smukkeste vis. Vi står skulder ved skulder med Nordfyns Erhverv og Turisme og handelsforeningen i Otterup om arrangementet, og jeg er sikker på, at vi får lavet et attraktivt set-up til gavn for hele området," siger Morten Andersen, borgmester i Nordfyns Kommune.

Atleterne starter i vandet i Odense Havn og svømmer nordpå langs kanalen på en tre kilometer ud-og-hjem-rute. Herefter skiftes der fra våddragt og badehætte til cykelsko og hjelm, før atleterne giver sig i kast med cyklingen på en udpræget flad og hurtig cykelrute med to runder af 60 kilometer nord om Otterup. Inden verdensmesteren kan kåres, begiver atleterne sig ud i de afsluttende 30 kilometer løb i Odenses bymidte.

Arrangørerne bag Multisportfestivalen ser frem til at inddrage det nordlige Fyn i festlighederne:

”Nordfyns Kommune har været meget imødekommende i forbindelse med rutelægningen. Set med fynske briller er det glædeligt at atleterne nu - foruden Middelfart, Svendborg og Odense - også kommer til at opleve det naturskønne Nordfyn og dermed en større del af cykeløen Fyn. Kombinationen af at køre midt i Odense centrum og kort efter i mere landlige omgivelser understreger netop, at multisportsfestivalen er hele Fyns arrangement”, siger Jakob Lund Staun, chef for Sport Event Fyn.

Samarbejdet om VM i triatlon passer godt ind i de øvrige satsninger på Nordfyn og hos Nordfyns Erhverv og Turisme glæder man sig over, at det igen er lykkedes at få sat Nordfyn og de skønne omgivelser på verdenskortet:

 ”Vi havde sidste år en særdeles velbesøgt Post Nord Danmark Rundt start i Otterup, der gav et rigtig godt afkast til byen. Nu glæder det mig, at området igen kan samles til en folkefest i forbindelse med VM i triatlon. Vi er bevidste om, at der også kommer nogle helt lavpraktiske udfordringer i forhold til trafikafvikling, men løbsarrangørerne har i samarbejde med myndigheder gjort et stort arbejde for at mindske generne. Og så er jeg glad for, at vi med arrangementet styrker vores samarbejde med Sport Event Fyn, som er en rigtig god samarbejdspartner for Nordfyn," siger Per Olesen, direktør i Nordfyns Erhverv og Turisme.

Det forventes at ca. 1.400 atleter passerer på den nordfynske rute i løbet af dagen. I Otterup er handelsforeningen ligeledes glade for, at VM lægger vejen forbi byen og skal nu i arbejdstøjet for at planlægge festlighederne:

”Det at have et verdensmesterskab er jo selvsagt det største, man kan have. Det er vi meget stolte af at være en del af. Vi vil gøre vores til at få skabt en hyggelig og festlig stemning i Otterup for de lokale borgere og turister. En unik mulighed for at komme helt tæt på verdens bedste atleter, og se smerten i atleternes ansigter, når de presser sig selv til grænsen på den lange VM distance," siger Vibeke Hansen, formand for Otterup Handelsforening.


Mere om VM Lang Distance Triatlon:

3 km. svømning – 120 km. cykling – 30 km. løb

Atleterne starter i vandet i Odense Havn og svømmer nordpå langs kanalen. Tre kilometer på en ud-og-hjem-rute venter, inden atleterne kommer op af vandet på Byens Ø. Her skiftes der fra våddragt og badehætte til cykelsko og hjelm før atleterne giver sig i kast med cyklingen.

Efter en kort by sektion krydses Odins Bro og rytterne kører ud på Otterupvej. En lang, flad og lige sektion uden stigninger venter forude, hvor sceneriet skifter fra by til mere naturskønne og landlige omgivelser samt byder på en gennemkørsel af Otterup bymidte og nord om byen før turen går retur mod Odense. Herefter vender rytterne og kører ud på endnu en omgang. Efter 120 kilometer cykling kaster atleterne sig ud i de afsluttende 30 kilometers løb i Odenses bymidte før målstregen krydses i Kongens Have.

På Nordfyn forventes mesterskabet at påvirke trafikken i tidsrummet kl. 7.00 til 15.00, hvorefter de berørte veje genåbnes. Se en nærmere beskrivelse af ruterne og find det interaktive kort her: https://www.fyn2018.com/da/deltagere/ruter/lang_distance


Fakta om Fynske Bank Multisport World Championships Festival:

  • Festivalen finder sted 6.-14. juli 2018. VM i Lang Distance Triatlon finder sted lørdag 14. juli 2018 i Odense og på Nordfyn
  • Festivalen består af VM i de fem discipliner: Duatlon, Aquatlon, Aquabike, Cross Triatlon og Lang Distance Triatlon. Der er VM-konkurrencer for eliten og age groups og motionisterne har mulighed for at tilmelde sig open race-konkurrencer.
  • Det forventes, at der deltager op mod 4.000 nationale og internationale atleter
  • VM-konkurrencerne og Open Race bliver pakket ind i en festival, hvor folk fra hele verden samles om sport, livsglæde og fest, og hvor der også bliver mulighed for at kaste sig over en række motionsløb på kortere og mere alternative distancer
  • Dansk Triatlon Forbund, Sport Event Fyn, Sport Event Denmark og værtsbyerne Middelfart, Svendborg og Odense er partnere på eventen, som afvikles for det Internationale Triatlon Forbund, ITU.

Kontakt:

Morten Andersen, borgmester i Nordfyns Kommune, tlf. 4040 2447
Per Olesen, direktør Nordfyns Erhverv og Turisme, tlf. 4027 0913
Vibeke Hansen, formand for Otterup Handelsforening, tlf. 5050 2803
Jakob Lund Staun, chef for Sport Event Fyn, tlf. 6168 7370