One Year to go - kun et år til VM i cyklecross i Bogense

one year to go - cyklecross VM

”One year to go” var overskriften på CrossDenmarks besøg på 2018-udgaven af VM i cyklecross, der blev afviklet i den charmerende hollandske cykelby Valkenburg.

Byen er blandt cykelelskere kendt for den berømte bakke Cauberg, der med sine 1200 meter og stigning på op mod 12% er et afgørende moment i Amstel Gold Race, der gennemføres hvert forår, ligesom bakken har dannet rammen om afslutningen af en etape i Tour de France.

Den helt formelle anledning var fredag aftens arrangement, hvor UCI’s bestyrelse samt øvrige beslutningstagere skulle have et indblik i, hvad der var i vente ved VM i cyklecross i 2019 i Bogense. Markant flere end forventet, nemlig 150 deltagere, fik et flot indblik i hvad Danmark, Fyn og særligt Bogense har at byde på. Udover den skønne natur og den spændende rute på havnen i Bogense, så var det Manneken Pis, der vakte særlig opmærksomhed hos gæsterne og forhåbentligt inspirerede til et besøg på dejlige Nordfyn.

one year to go - VM i cyklecross

Succes

Resten af weekenden var der generel markedsføring af arrangementet, hvorunder synlighed blandt tilskuerne på pladsen og en ”dansker-bar” om aftenen var omdrejningspunkterne.

”Der er ingen tvivl om, at cyklecross-miljøet har bemærket den helt særlige cyklecross-rute med placering på en charmerende havn og en dejlig campingplads helt ude ved havet. TV-billederne fra World Cuppen i november har været enormt flotte, og udover at det gerne skulle inspirere turister til et besøg, så vil vi jo gerne have tilskuerne til også at komme til næste års VM,”  lyder det fra direktør Per Olesen, ”og da har turen til Valkenburg været en succes. Vi var enormt synlige og fik rigtigt mange henvendelser, og jeg er da blevet bestyrket i, at vores ambitiøse målsætning om 10.000 besøgende pr. dag er indenfor rækkevidde.”

Tallene fra Valkenburg var 12.000 betalende lørdag og anslået 25.000 om søndagen, hvorunder 1000 var til VIP lørdag og 1600 til VIP søndag. TV-tallene er endnu ikke opgjorte, men fra seneste VM var der 52.000.000 TV-seere.

”Det er store tal, og vi bliver givet udfordret på plads. Men det vil vi arbejde på henover de næste 12 måneder. Én af de helt store udfordringer bliver overnatningskapacitet. Det blev vi igen og igen spurgt om i Valkenburg. Så vi kan bruge alle overnatningsmuligheder i området,"  fortæller Per Olesen.

one year to go - VM i cyklecross

Det bliver ikke større!

SportEvent Danmark, SportEvent Fyn, Cycling Odense samt SuperBrugsen Søndersø var sammen med Nordfyns Erhverv og Turisme delegationen fra Danmark. SuperBrugsen Søndersø, der skal stå for madboderne til servicering af alle tilskuerne, var repræsenteret ved salgsleder Helle Brunse og souschef Troels Olsen.

“Vi er på turen blevet meget bevidste om, at vi må gentænke logistikken for at kunne servicere den mængde publikum, som eventen trækker til Nordfyn. Dette både hvad angår placering, men også udformningen af salgsstederne. Det har også været en god oplevelse at være afsted i samarbejde med NEET og se, hvorledes alle går superprofessionelt og dedikeret til opgaven. Efter at have iagttaget hollændernes måde at håndtere setuppet på, bliver jeg mere ydmyg overfor opgaven, men også pavestolt over, at det om 12 måneder foregår på vores hjemmebane. Det bliver ikke større!”  lyder det fra en begejstret Helle Brunse.

Billetsalg

Billetsalget startede 1. februar, og de første 14 dage er der 20 % rabat på billetterne.

Billetsalget foregår på crossdenmark.dk og heraf fremgår det, at en familie på 2 voksne og 2 børn under 16 år faktisk kan opleve en hel weekends intens cykelstemning for kun 400,-¹, såfremt man køber billetterne nu.

¹+ gebyrer

 

Læs mere

Køb billetter her