Nytårskur 2018 var en god kur

Tekst og foto: Ove Syberg

Dato: 18-01-2018

Nytårskur i Nordfyns Kommune

I min naivitet troede jeg at en nytårskur var noget med diæt, motion og ellers fornuftigt indtag af mad og drikke. Sådan at man havde et mål og ikke mindst et formål med sådan en kur.

Det er det ikke!

Til Nordfyns Kommunes nytårskur manglede der i alt fald ikke noget i forhold til at indtage både tørt og vådt. Der var heller ikke gang i motionen, men det var altså en kur. Og en god en af slagsen.

Der var nemlig rigtigt gode indlæg, og der blev netværket på livet løs.

Borgmester Morten Andersen bød velkommen til de 167 fremmødte, der var fra erhvervslivet, foreninger, turismeerhvervet, den politiske verden og mange andre.

Borgmester Morten Andersen

Borgmesteren fortalte om mange af de ting, der var sat i gang i det forgangne år, og sagde det havde været et meget positivt år med mange tiltag og gode målinger af kommunen.

Han var også inde på vigtigheden af at fastholde de unge, når de er under uddannelse. Både så længe de går i folkeskole, men også i den fortsatte uddannelse.

Ligeledes påpegede borgmesteren vigtigheden i, at vi er digitale på hele Nordfyn. Her hyldede han de lokale grupper, der har lavet en kolossal indsats for at få så mange som muligt til at tilslutte sig fibernettet i de ikke så bynære områder.

Flere arbejdspladser til Nordfyn er noget, der ligger kommunalbestyrelsen meget på sinde, påpegede borgmesteren. ”Det skal der virkelig arbejdes for, og vi vil da gerne have fingre i nogle af de statslige arbejdspladser, der bliver udflyttet,” understregede han. Tiltrækning af arbejdspladser og arbejdet for erhvervslivet selvfølgelig i samarbejde med Nordfyns Erhverv og Turisme.

 

Per Olesen

Direktør for NEET, Per Olesen, pointerede i sit indlæg, hvor vigtigt det er, at vi handler lokalt. Vil vi holde liv i vores bymidter og have mulighed for at handle i nærområdet, så skal vi bruge butikkerne på Nordfyn. Her kom han også ind på, at selv om man har en fysisk butik, så er det også en god ide at være på de digitale platforme samtidigt, altså netbutikker, hjemmesider og sociale medier.

Per Olesen anslog, at der er over 500 arbejdspladser, der kan gå tabt over tid, hvis vi ikke bliver ved at handle lokalt.

”I øvrigt er det ikke kun detailhandelen, der skal helt op på den digitale klinge. Det gælder alle virksomheder her på Nordfyn. Ellers taber vi terræn,” sagde han.

 

Kim Ruberg 

Næste indlæg var af Kim Ruberg fra organisationen Danmark på Vippen. Danmark på Vippen er en organisation, der arbejder for en mere lige fordelingspolitik i Danmark.

Kim Ruberg fortalte om den lidt skæve fordeling af midler, arbejdspladser, undervisnings- og kulturinstitutioner i kongeriget. Han brugte den betegnelse, at det handler om at dreje på skruerne – pointen er at politikerne har drejet meget på skruerne til fordel for København for at redde Danmarks hovedstad, men nu kan København klare sig selv, og derfor er det på tide at skrue på knapperne til fordel for andre dele af landet. Kim Ruberg viste en masse tal og skemaer, der skulle underbygge de pointer, der blev understreget i hans indlæg.

Til slut takkede borgmesteren for det fine fremmøde og glædede sig til det fremtidige samarbejde med det nordfynske erhvervsliv og øvrige interessenter i kommunen.

Nytårskur 2018 

 

Hvad sagde et par af de fremmødte til deltagelsen i nytårskuren?

Søren Jørgensen

Guldsmed Søren Jørgensen, Otterup:

 

"Kanon, og meget spændende. Godt inspirerende indlæg fra Kim Ruberg. Et rigtig godt arrangement, og jeg kommer selvfølgelig til næste år."

 

Campingpladsejer Mette Skifter:

 

"Det er fantastisk, og vi er med for femte år i træk. Vi vil ikke undvære det, og indholdet er jo i top. Dejligt med nogle nye indspark, og så må men jo ikke glemme de gode muligheder, der er for at netværke. Det er dejligt at møde nye mennesker, og vi kommer selvfølgelig igen til næste år."

 

Mette Skifter