Nye briller?... Så kommer jeg!

Fyns Brillebus

Tekst og foto: Ove Syberg
Dato: 06-06-2015

Vinnie Sørensen har virksomheden Fyns Brillebus. En mobil optikerforretning, der møder kunderne på deres hjemmebane. En fuldt udstyret bus med alt det, der skal til for at lave en perfekt synstest.

Der er også et stort udvalg af brillestel, så kunderne har mange muligheder at vælge imellem. Men hvorfor en mobil brillebutik?

Vinnie fortæller, at hun i mange år arbejdede i en brillebutik som optiker: "Men det blev ved med at dukke op, det der med at være selvstændig."

Samtidig vidste hun, at der var store grupper af kunder, der havde svært ved at komme hen til den fysiske butik af flere forskellige årsager. ”Derfor opstod tanken om at indrette en mobil brillebutik, der kom til kunderne i stedet,” siger Vinnie. Ligeledes er der flere andre kundegrupper, som drager nytte af hendes service; blandt andet travle forretningsfolk, der nemmere kan finde plads i kalenderen, når hun kommer til dem.

Fyns Brillebus

En satsning

”Det var lidt af et sats, da jeg besluttede mig for at starte brillebussen op. Jeg anede ikke, hvor mange der ville tage imod min service. Men det viste sig, at det var der mange der ville, selvom jeg lige skulle være kendt i markedet.”

Vinnie har godt tredive års erfaring, siger hun med et smil, og har set det meste inden for denne branche.

Vinnie fortæller videre, at da hun startede for elleve år siden, var det jo højkonjunktur, og alt blev leaset fra start, så på den måde var det lettere at komme i gang økonomisk set.

Fyns Brillebus

Den største kundegruppe

”Min største kundegruppe er de meget lidt mobile, og de er vældig glade for min rullende butik. De behøver ikke en gang at komme ind i bussen, for jeg har mobilt synstest-udstyr, som kan tages med helt ind til kundens lænestol.”

Kunderne til Fyns Brillebus er, som navnet siger, spredt på hele Fyn. Og det kan være lidt af en logistisk opgave at få enderne til at nå, så der ikke køres for mange dumme kilometer.

Vinnie har rigtig mange kunder på plejehjem, så det gør jo, at hun tit kan samle flere kunder i samme omgang.

Fyns Brillebus

En ny medarbejder?

Vinnies kundegruppe har nået et antal der gør, at hun overvejer at ansætte en medarbejder:

”Der er tidspunkter, hvor jeg laver administrativt arbejde, og bussen derfor står stille, og her ville jeg godt have en, der kunne hjælpe til.”

Så hun er overbevist om, at der inden for relativ kort tid bliver ansat en medarbejder.

Jo, det går godt i Fyns Brillebus.

 

Læs mere

Læs mere om Fyns Brillebus