Ny mand på toppen

Den udsendte fra Nordfyns Erhverv og Turisme (NEET) skulle ikke langt væk fra sin kontorstol for at lave denne uges historie. Lige præcis tolv meter hen ad gangen, for at mødes med NEETs direktør Per Olesen. En spændende herre, som mange kender fra TV, grundet hans store dommerkarriere i international håndbold, såvel som dommergerningen i ligaen her til lands.

Tekst og foto: Ove Syberg
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
10-09-2015


Hvad var det der gjorde, at du søgte stillingen som direktør for Nordfyns Erhverv og Turisme?

"Jeg opfattede jobbet, som et med en masse spændende udfordringer. Desuden lavede jeg lidt research og opdagede en stor grad af velvilje omkring netop turisme og erhvervslivet. Jeg var rundt omkring på Nordfyn og spørge bredt for at blive klogere på opgaven og ser et stort potentiale der kan udmøntes i det nordfynske område."

 

I forhold til at udfylde rollen som direktør for NEET, hvad er da din baggrund?

"Ledelsesmæssigt står jeg stærkt. Med en Master i ledelse, en mængde lederkurser samt ledelsesopgaver over en årrække i Sydbank, ja så er den del på plads. Selvfølgelig er der nogle faglige huller, som skal fyldes, men der er mange dygtige medarbejdere i organisationen, så jeg skal nok komme efter det. Ligeledes er der en bestyrelse der tror på mig, så nu skal vi præstere," smiler Per.

 

Hvad har været den største udfordring i jobbet til nu?

Det har nok været at lære Nordfyn, organisationen og detaljerne i jobbet at kende.

 

Hvordan er det at samarbejde med en bestyrelse på hele atten personer?

"Udefra kan det godt se lidt vanskeligt ud, men man skal huske på, at det er ulønnede personer der sidder i bestyrelse, og at de sidder der fordi de brænder for opgaven og gerne vil gøre en forskel. Og det mærkes tydeligt. Størrelsen betyder også, at ikke alle har lige meget lyst til at tale i så stor en forsamling. Endvidere er det en fin opdeling med at det strategiske tages med bestyrelsen, som så overlader det operationelle til organisationen."

 

I løbet af efteråret, eller først på vinteren, flytter et samlet NEET til et nyt domicil på Vestre Mole i Bogense. Erhvervsdelen flytter fra Sunekær i Søndersø, og turistdelen flytter fra Østre Mole i Bogense. Hvad sker der så?

"Først og fremmest handler det om, at hele organisationen samles ét sted. Vi får nogle lækre lyse lokaler, vi får en bedre mulighed for vidensdeling, en helt anden teamspirit og helt klare synergier ved at der kan køres projekter på tværs."

 

Hvad kan vi forvente af fremtiden?

"Der arbejdes på en strategi der går frem til 2021. Tidshorisonten er for øvrigt synonym med Nordfyns Kommunes strategiforløb. Det handler om destination Nordfyn. Vi skal stå sammen om opgaven og det gælder måske primært turismedelen. Vi skal hjælpe med til at virksomhederne kan få den nødvendige og velkvalificerede arbejdskraft. Vi skal støtte op om det innovative og det salgsfremmende i virksomhederne. Vi vil i det hele taget opleve et synligt og udadvendt NEET, i både turisme- og erhvervssegmentet. På turismedelen vil Visit Nordfyn blive et kendt brand, og der skal satses på de turistfyrtårne vi har her. De skal blive kendte i det ganske land, og skal tiltrække turister langvejs fra. På erhvervsdelen, skal NEET også være meget synlige. Vi skal ud til medlemmerne og tage temperaturen, ligesom der skal lyttes og ageres på deres input. Vi vil besøge så mange virksomheder som det overhovedet er muligt. Det er helt klart en prioriteret opgave."

 

Hvad med øvrige samarbejdspartnere, hvordan vil det se ud fremover?

”Vi skal samarbejde med UPN, Væksthus Syddanmark, Vækstfonden, Udvikling Fyn og andre. I det hele taget skal vi samarbejde der hvor det giver mening,” uddyber Per. ”Vi skal med i Visit Denmark og andre aktører på turistsiden. I det hele taget få hjælp til at brande Nordfyn.”

Per tror på at Nordfyn går en fin fremtid i møde, både når det gælder erhvervslivet og turismeerhvervet. For som han siger: ”Vi har jo mange tusinde ambassadører ved at den nordfynske befolkning er en af de mest tilfredse i Danmark.”