Nordfyns Kommunes nytårskur 2019 

Nytårskur i Nordfyns Kommune

Tekst og foto: Ove Syberg
Dato: 16-01-2019

I tirsdags var der traditionen tro inviteret til nytårskur på Rådhuset i Bogense. Omkring 150 gæster var mødt op for at få lidt godt til ganen samt for at høre de spændende indlæg fra borgmester Morten Andersen, direktør for NEET Per Olesen og formanden for Dansk Industri Fyn Poul Strandmark.

Nytårskur i Nordfyns Kommune

Morten Andersen lagde ud med at byde velkommen til de mange gæster fra den kommunale verden, erhvervslivet og fra de mange foreninger og organisationer der huserer på Nordfyn.

Det var en glad borgmester, der kunne fortælle om et forrygende år, og han lagde i den forbindelse vægt på, at selvros var helt OK: ”Baggrunden for kommunens succes på de mange parametre er, at alle i Nordfyns Kommune har bidraget. Det gælder både kommunalt ansatte, erhvervslivet og borgerne i kommunen.”

Der er snart 30.000 indbyggere i kommunen, konstaterede borgmesteren. En milepæl er snart nået, og når der så også er solgt 35 byggegrunde i 2018, så er det rigtig godt.

Morten Andersen kunne også fortælle, at der er styr på økonomien, og at den ny kommunalbestyrelse rigtig er kommet i arbejdstøjet.

Der er mange ting, der er gået Nordfyns vej i 2018, fortalte borgmesteren. Han kom ind på DI’s, undersøgelse, Dansk Byggeris undersøgelse, udflytningen af Dansk Sprognævn og trivselsundersøgelsen blandt skolebørn i kommunen.

Men det sluttede ikke her, for der er også mange øvrige tiltag i gang i kommunen. Blandt andet øget beskæftigelse, de mange anlægs- og renoveringsprojekter og en stor brandingindsats af Nordfyns Kommune.

Endelig fortalte Morten om den ny erhvervsstøtte-struktur med et erhvervshus på Fyn, der tager sig af det overordnede erhvervsarbejde, men også om vigtigheden af det lokale arbejde. Her på Nordfyn forankret i Nordfyns Erhverv og Turisme.

Nytårskur i Nordfyns Kommune

Her var det så direktøren for netop Nordfyns Erhverv og Turisme, der havde noget at fortælle forsamlingen.

Per Olesen kom også ind på de positive undersøgelser, og konstaterede tørt at vi virkelig er dygtige her på Nordfyn.

Efterfølgende kom han ind på en anden facet af succesen i erhvervslivet, nemlig manglen på arbejdskraft: ”Mange virksomheder på Nordfyn mangler kvalificeret arbejdskraft, og det er et voksende problem,” sagde Per Olesen. Her pointerede han det vigtige i at bruge alle tilgængelige platforme, når man søger arbejdskraft: ”Man har adgang til mange forskellige netværk, både sit eget, det der findes på de sociale medier som blandt andet LinkedIn, og så selvfølgelig Jobcenter Nordfyn og NEET.”

Nok ikke som den store overraskelse kom Per ind på årets store cykelarrangement i Bogense. Nemlig VM i cykelcross 2 og 3. februar. Et kæmpe arrangement, der understøttes af blandt andet ca. 550 frivillige. Dette kan ses i relief til Morten Andersens ord om at man løfter i flok på Nordfyn.

Nytårskur i Nordfyns Kommune

Så var det Poul Strandmarks tur til et indlæg. Poul er CEO i Bluepack A/S, samt formand for DI på Fyn.

Man må nok sige, at erhvervsklimaet på Nordfyn samt Nordfyns Kommune blev skamrost.

Poul fortalte kort om DI, og hvorfor man har målt erhvervsklimaet i kommunerne igennem otte år.

Han var virkelig imponeret over at man i Nordfyns Kommune formåede at springe 44 pladser op på listen over Danmarks mest erhvervsvenlige kommuner.

Men DI som sådan er også imponeret: ”DI er så imponeret, at Nordfyns højdespring har sit eget punkt på dagsordenen, når alle DI’s formænd skal have deres næste møde i Nyborg. Man vil vide hvad det er, man gør på Nordfyn.”

Poul kom også ind på hvad han tror der gør, at erhvervslivet vender tommelfingeren opad på Nordfyn: Det gælder tilgængelighed, og i den forbindelse Task Force Erhverv, hvor man stort set altid kan komme i forbindelse med kommunen.

Han sagde også, at den gode dialog og den konstruktive feedback er en væsentlig årsag, og det vil også på sigt være med til at øge beskæftigelsen i kommunen.

”Jo, Nordfyns Kommune vil erhvervslivet,” understreger han.

 

Undervejs var der sædvanen tro livligt gang i at netværke, og ellers livlig gang i den almindelige smalltalk.

Og så var det ellers om at komme hjem og heppe på håndbolddrengene.

 

Årsfilm 2018

Se, hvad virksomhederne siger om Nordfyns Kommune!