Noget vi alle ser på hver dag...

 

Nogle gange spadserer vi bare på det, uden at se hvad det egentlig er. Andre gange beundrer vi de flotte mønstre der viser sig i fortovet, eller på pladser og veje. Vi ser det også hjemme hos os selv, i indkørsler, på terrasser og diverse kanter rundt omkring.

 

Nordfyns Brolægning ApS
Nordfyns Brolægning ApS

 

De flotte mønstre kan godt imponere os, og det fine håndværk beundres. Ja, brolæggere laver meget fine flader med sten og fliser, og ikke at forglemme trapper og kanter og….og…….

En af de virksomheder der laver disse fine flader vi går og kører på, er Nordfyns Brolægning Aps. 

Benny Hansen, der ejer virksomheden, fortæller at han faktisk er udlært anlægsgartner. Det var dog brolæggerfaget der trak i ham, så det blev hurtigt den vej han gik.

Benny var ansat som brolægger indtil 2001, men synes at tingene gik lidt langsomt i firmaet, og han var vandt til at arbejde i et helt andet tempo.

Han tænkte videre om det mon ikke var muligt at tjene nogle penge som selvstændig. Desuden havde han lige købt den ejendom hvor virksomheden ligger nu, så han sprang ud i det og det har han ikke fortrudt. Men dog lidt overrasket over den mængde af papirarbejde der fulgte med, når man har sit eget firma.

Benny beretter at virksomheden siden 2001 er vokset betragteligt, og nu beskæftiger tyve mand. Det har faktisk været større, fortæller han, men det var ikke en ubetinget succes. Så størrelsesmæssigt er det optimalt, da man kan overskue og styre virksomheden i denne størrelse, uddyber Benny.

 

Han fortæller, at med den størrelse virksomheden har nu, er det nødvendigt at han arbejder med det administrative på kontoret stort set fuldtid. Benny fortæller ellers at han elsker at være ude i marken og lave det fysiske brolæggerarbejde, men at det efterhånden er sjældent at det foregår. Men det er nu en rar følelse at kunne fortælle andre, om alle de ting man har lavet og som kan ses i by og på land mange år frem i tiden, siger han. Ja, og nu er jeg blevet kontormand, griner han. Dog har han sin datter til at hjælpe til på kontoret.

På et tidspunkt var der også en entreprenørafdeling i Nordfyns Brolægning, men den blev lukket ned igen, så det er en ren brolæggervirksomhed igen. Benny fandt ud af, at det at drive en entreprenørvirksomhed ikke var så ligetil som man skulle tro. Der er rigtig meget papirarbejde omkring det, og det er ikke lige hvad Benny vil bruge sin tid på. Så den del blev afviklet.

Hvad skal fremtiden bringe for Nordfyns Brolægning, spørges der. Ifølge Benny sker der ikke de store ændringer de næste fem år. Der skal konsolideres oven på store ændringer og investeringer, og det ser rigtig fornuftigt ud, understreger han. Ordrebøgerne er fyldte et år frem i tiden, så der er ikke grund til den store bekymring.

Benny fortæller videre, at ud af otte store entrepriser i forbindelse med letbanen i Odense, har han de seks. De er ved at lave hvad der svarer til 100 km vej og 100.000m2 belægning, så det er ikke småpjat der er tale om her.

Ydermere siger Benny at det er meget svært at finde kvalificeret arbejdskraft. Det er næsten umuligt at skaffe nye folk, så vi må passe på dem vi har fortæller han. Det gør også at han af og til må sige nej til opgaver, selv om det gør lidt ondt.

Endnu en tilfreds virksomhedsejer på Nordfyn, hvor det går godt i butikken.

 

Læs mere om Nordfyns brolægning ApS