Nordfyn på Bornholm

Tekst: Ove Syberg
Foto: Per Olesen, Winnie Synia og Ove Syberg
Dato: 15-06-2017
 

Folkemøde på Bornholm

 

I disse dage er Bornholm invaderet af mange tusinde mennesker. Repræsentanter fra foreninger, det politiske univers, erhvervslivet og beslutningstagere mødes i demokratiets navn.

Der vil være en masse debatter og indlæg med deltagelse af folk fra alle afkroge af Danmark.

Måske sniger der sig også en enkelt lobbyist eller to ind på pladsen i den skønne nordbornholmske by Allinge.

Hvorfor så noget om Folkemødet her på neet.dk?

Jo, årsagen såmænd, at Nordfyn er repræsenteret ved Folkemødet af en stribe politikere med borgmester Morten Andersen i spidsen, samt direktøren for Nordfyns Erhverv og Turisme, Per Olesen.

Der skal selvfølgelig snakkes og netværkes, og der fødes måske også et par gode ideer undervejs, der kan bruges på Nordfyn.

Der er dog én bestemt ting, der i alt fald er fokus på. Det er lukkeloven. Vores politikere og ikke mindst Per Olesen så gerne at den blev ændret, så butikkerne, også på Nordfyn, fik mulighed for at holde åbent på de danske helligdage, specielt dem der ligger i turistsæsonen.

Per Maegaard

Per Maegaard, som er formand for handelsstandsforeningen i Bogense, siger: ’’Vi vil virkelig gerne have mulighed for at servicere vores turister, når de er her i byen. Alle ved jo, at det at shoppe og kigge i butikkerne er en del af ferien’’.

Det er netop på forårets helligdage, at der er mange turister i de nordfynske byer, og de har meget svært ved at forstå det, når de møder en lukket butik.

Mange butiksejere har fortalt, at det er en potentielt ret stor omsætning de går glip af, og at de meget gerne ville servicere de mange turister, der er i byerne. Der er ikke meget forståelse for, at man politisk ikke vil lempe, eller for den sags skyld afskaffe lukkeloven.

Morten Andersen

Borgmester Morten Andersen udtaler: ’’Når der henover foråret og forsommeren er godt vejr, kan man jo se, at for eksempel Bogense er stopfyldt med turister. De bør selvfølgelig kunne serviceres af vores butikker. Jeg ser gerne mulighed for enten en forsøgsordning, eller en permanent ordning, hvor alle de nordfynske butikker har mulighed for at holde åbent på disse helligdage.”

Per Olesen

Også direktør Per Olesen stemmer i: ’’På Nordfyn servicerer vi vores turister på et meget højt niveau. I Bogense er der henover turistsæsonen fantastisk mange aktiviteter. Jeg synes det er møgærgerligt, at vi ikke kan servicere turisterne bedre på helligdagene.’’

Så den nordfynske delegation er i fuld gang med lobbyarbejde i forhold til de landspolitikere, de møder på deres vej.