NEET's kursusforløb får høje karakterer af eleverne!

Så nåede kursusforløbet "Styrk din butiks bundlinje" for butiksansatte og deres ledere sin afslutning. Fire moduler på fem kursusdage for begge grupper er gennemført, og med et meget varieret og spændende indhold.

 

Undervisning i klasselokalet

Indholdet er tidligere beskrevet, så nu er det interessant at høre hvordan kursisterne har oplevet forløbet? Ligesom det er interessant at høre hvordan det har været for Trine Callesen fra Campus Vejle, som stod for undervisningen og alle de praktiske øvelser, at møde de nordfynske butiksansatte og deres ledere.

Evalueringen var ekstrem god, og udmøntede sig i et gennemsnit for de ansatte på 9,7 på en skala fra 0-10. For lederne var gennemsnittet på 9,1. Så kan det vist ikke blive meget bedre. Alle deltagerne gav da også udtryk for, at de ville gå ud i byerne og være ambassadører for kurset, således at andre kunne få lyst til at deltage på et eventuelt kommende forløb.

Hele dette forløb, er jo en del af projektet med at styrke handelslivet i de nordfynske byer. Der kommer flere tiltag hen ad vejen, så dette er kun starten.

 

Leg udenfor klasselokalet

Det er Nordfyns Erhverv og Turisme der, sammen med handelsstandsforeningerne i Otterup, Søndersø og Bogense, der står bag dette initiativ. På baggrund af netop dette, var det nok lidt skuffende at der kun kunne mobiliseres tolv på det ene forløb og fjorten på det andet. Men mon ikke nogen vil ærgre sig over at de ikke deltog, når de hører tilbagemeldingen fra de deltagende?

 

Anette Jensen fra NEET Academy

Anette Jensen – Askepot

Anette fortæller om hendes oplevelser gennem kursusforløbet for medarbejdere:

"Det har været et rigtig godt kursus, og jeg har fået mange gode ideer jeg kan tage med hjem," siger Anette. "Blandt andet ideer til forskellige events, og rigtig gode værktøjer omkring mersalg. Nemlig hvordan man henvender sig til kunden, så de oplever min henvendelse som service og ikke som et pres."

Anette har oplevet formen på kurset meget positivt. Både den måde Trine angriber det på, det rigtig gode og givende forhold til hendes medkursister og den meget afvekslende kursusform.

Anette fortæller, at kursusforløbet alt i alt har været super, og hun vil meget anbefale et sådant kursus til alle hendes kolleger på i butikkerne på hele Nordfyn.

Det eneste skuffende hun peger på er, at der ikke var flere af hendes kolleger der deltog - "specielt fra Otterup," griner hun.

 

Gitte Kingo fra NEET Academy

Gitte Kingo - Meny Otterup

Gitte synes, det har været et rigtig godt kursus. Hun lægger desuden stor vægt på det, at hun har lært så mange kolleger fra andre butikker at kende.

At arbejde med DiSC profiler har givet Gitte en stor selvindsigt, og det er noget hun virkelig føler, hun kan bruge fremadrettet. Blandt kan den også bruges over for kunder og hendes kolleger, siger hun.

Hun lægger også vægt på, at hun har lært hendes medkursister rigtig godt at kende. Det har bevirket en rigtig god stemning, hvor der virkelig blev sparret og ideudviklet.

"Jeg vil kraftigt anbefale mine kollegaer rundt omkring i butikkerne på Nordfyn at deltage i et sådant forløb. Jeg gjorde det gerne igen’’ griner hun.

 

Trine Callesen

Trine Callesen, underviser fra Campus Vejle

Trine synes det har været både sjovt og lærerigt at undervise de to hold i kursusforløbet.

Hun siger videre, at de to hold har været meget forskellige, men at de begge har arbejdet hårdt med opgaverne.

Når Trine har kørt disse kursusforløb andre steder i landet, har det typisk været butiksansatte fra samme by.

"Men det har ikke været et problem for kurset, at deltagerne kommer fra flere byer," siger Trine. "Tværtimod har det været en styrke. Kursisterne har vist en større mangfoldighed, ved det at de kommer fra flere byer, og det har været et absolut plus for forløbet."

Én ting efterlyser Trine dog. Det er en mangel på deltagere fra de mindre butikker, altså flere fra vores specialbutikker. Hun mener at det havde været en stor fordel for alle, hvis de havde været bedre repræsenteret. Ligeledes håber hun, at de næste hold bliver endnu større, da mange medarbejdere i nordfynske butikker vil få stor glæde af et sådant forløb.

 

Mere information?

Kontakt erhvervskonsulent Ove Syberg på tlf. 21172101 eller e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.