Når sport og erhverv går hånd i hånd

Denne uges historie handler om koblingen mellem sport og erhverv – hvordan der kan opstå synergieffekter mellem dem, og hvilke fordele det medfører. Vi har talt med Anders Petersen fra el-firmaet AllTek, som er bestyrelsesmedlem i Otterup Håndboldklubs Erhvervsklub. 

Tekst: Christina Boel Pedersen
Foto: Ove Syberg med flere
 

 

Da Otterup HK spillede i Håndboldligaen, blev Otterup Håndboldklubs Erhvervsklub stiftet med det formål at generere penge til håndboldklubben. Indtægterne består af medlemskontingenter fra de ca. 70 medlemsvirksomheder i erhvervsklubben, og pengene fordeles ligeligt mellem Otterup Håndboldklub og erhvervsklubben.

Erhvervsklubben eksisterer stadig, selv om Otterup HK ikke længere spiller i Håndboldligaen, for som Anders Petersen siger:

”Otterup Håndboldklubs Erhvervsklub er blevet en stor succes; vi har gode arrangementer, og medlemmerne er meget loyale – mange af dem har været med gennem mange år.”

Fordele for både håndboldklub, erhvervsklub – og virksomhederne

At Otterup Håndboldklub årligt får en pose penge af erhvervsklubben, har vi været inde på, og bliver vi i den økonomiske boldgade, er nogle af erhvervsmedlemmerne også sponsorer i håndboldklubben. Men der er også andre fordele: Når håndboldklubben får nye spillere, sker det ofte, at erhvervsklubben bidrager til at skaffe spillerne og deres partnere jobs og boliger. ”Ud over at det er en stor gevinst for spillerne og klubben, så er det også en gevinst for Nordfyn, da vi genererer lokale jobs og tiltrække nye borgere,” siger Anders og tilføjer, at det også er en stor fordel, at erhvervsklubbens medlemmer møder op til hjemmekampene og fylder godt op på publikumsrækkerne. ”Det gør det til en sjovere oplevelse for spillerne på banen og for de øvrige tilskuere, at der er en del mennesker i hallen.”

”Fordelene for erhvervsnetværkets tilknytning til en sportsklub er, at der er noget at mødes om. For dem, der synes, at håndbold er interessant, bruges det som personalegode til medarbejderne. Og så er der gode mødefaciliteter i Otteruphallen, som også har en god restauratør. Det betyder, at vores erhvervsklub kan invitere andre erhvervsklubber fra Fyn med til spisning, hvilket giver mulighed for at netværke med andre fynske virksomheder.”

Når medlemsvirksomhederne fortsætter med at være medlem af erhvervsklubben i mange år, er det naturligvis også, fordi de får noget ud af det. Selv har Anders fået nye kunder gennem klubben, og han har brugt den til at fastholde eksisterende kunder ved at invitere dem med til arrangementer og kampe.

For som Anders understreger: ”Det er nemmere at handle med hinanden, når man kender hinanden, når man har en relation. Erhvervsklubben er meget social, og det handler om at lære hinanden at kende og skabe tillid til hinanden. Naturligvis bliver der talt og gjort forretninger, men det sker naturligt og ikke påtvunget.”

Derfor er det også de medlemmer, der bruger erhvervsklubben og møder op til arrangementerne og håndboldkampene, der får mest ud af netværket, og som fortsætter med at være medlem år efter år.

  

Hvad foregår der så i Otterup Håndboldklubs Erhvervsklub?

De omkring 70 medlemsvirksomheder i Otterup Håndboldklubs Erhvervsklub har primært rod i Nordfyn, men der er også medlemmer fra andre fynske kommuner. Erhvervsklubben er ikke brancheeksklusiv, og der er 8-10 arrangementer om året som fx virksomhedsbesøg, en årlig tilbagevendende intimkoncert og besøg hos Stige Blomster inden åbningen. Derudover er der som regel komsammen inden hver hjemmekamp, og dem er der 13-15 af om året. Så der er god mulighed for at mødes med de andre erhvervsdrivende.

Anders fortæller: ”Der er altid plads til flere medlemmer, og alle er velkomne, hvad enten det er store eller små virksomheder. Det særlige ved klubben er, at man som medlemsvirksomhed altid får to pladser til hvert arrangement, og ofte er medlemmernes koner også med.” Og det er helt bevidst, at Anders siger ’koner’, for der er nemlig kun ét kvindeligt medlem i erhvervsklubben p.t. Det er ikke udtryk for en politik fra erhvervsklubbens side – tværtimod – og derfor efterlyser Anders da også flere kvindelige medlemmer.

Kom med som gæst

Hvad enten du er kvinde eller mand, er du altid velkommen som gæst i Otterup Håndboldklubs Erhvervsklub, så du kan få et indtryk af klubben. Næste arrangement i år er første hjemmekamp i august, men du er mere end velkommen til allerede nu at kontakte Anders Petersen på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 24604063.

PS: Ifølge Anders er den årlige intimkoncert i uge 40 eller 41 altid en stor succes. Og som medlem af erhvervsklubben får du to gratis billetter, så her er en ekstra grund til at tjekke ud, om erhvervsklubben er noget for dig.

 

Klik her og læs mere om Otterup Erhvervsklub