Når man vil, så kan man

Ildsjæle i Otterup

Tekst og foto: Ove Syberg
Dato: 20. juni 2018

Hele fodbold-Danmark er på dupperne i øjeblikket. Flere kampe på TV hver dag, til stor fortrydelse for dem, der ikke synes at denne disciplin er specielt spændende at kigge på. Men for os fodboldelskere er det jo bare super, at man kan følge med i så mange kampe.

Nogle kampe er selvfølgelig mere spændende at følge end andre. Det gælder for eksempel de kampe, hvor Danmark deltager. Der er her hvor man, sammen med andre, kan mærke de små hår rejse sig, når nationalhymnen spilles og synges.

Dette handler netop om det at se fodbold, eller andet, i et fællesskab sammen med andre. Søren Jensen fra Nybolig Otterup tænkte, det kunne være en god idé at samle en masse mennesker på Torvet i Otterup:

”Jeg synes, der skulle ske noget i byen, og hvad er mere naturligt end at vise en af Danmarks VM-kampe på storskærm?”

Han fandt dog hurtigt ud af, at det at lave et sådant arrangement ikke var så let. Så han tog fat i Vibeke fra Herrehuset. Hun var med på idéen, men hun kunne også se, at det var et rimeligt omfattende arrangement. Så hun kontaktede John fra Intersport, og han var også med på ideen.

Ildsjæle i Otterup

Ildsjæle og lokal opbakning

”En af de store udfordringer var de mange tilladelser, der skulle til, for at arrangementet kunne blive til noget,” fortæller Søren. Først var der FIFA, som skulle give lov til at vise kampen offentligt, da de jo havde de overordnede rettigheder. Nordfyns Kommune, TV2 og DR skulle også give hver sin tilladelse. Dels for at bruge Torvet og for tv-stationernes vedkommende, da de jo har de danske rettigheder.

De skulle også finde en storskærm, der kunne bruges til eventen. Det lykkedes gennem deres netværk. TV-skærmen er på hele 20 m².

Der skal jo også mad og drikke til ved sådan en begivenhed, og der er derfor lavet aftaler med Ulrik Bieler og Otterup Bowlingcenter om levering af dejlig mad, ligesom de etablerede madsteder vil have åbent, så der er muligheder nok for at få stillet sulten. Der vil også være et VIP-telt, hvor man kan købe sig til en reserveret plads inklusive spisning. Her er der plads til ca. 200, fortæller Vibeke.

Vibeke og Søren har brugt over 100 timer på dette arrangement indtil nu:

”Vi er jo ikke helt færdige, så der ryger lidt flere timer på den konto,” siger de. Begge understreger: ”Et projekt af denne størrelse kan kun lykkes med erfarne ildsjæle i centrum, og så en hel by der bakker projektet op. For tusind ting dukker op undervejs, som man ikke havde tænkt på fra start. Alt skal jo håndteres,” griner de.

Søren og Vibeke er også enige om, at lykkes dette projekt, ja så er der da mulighed for at lave andre ting i den lidt større målestok.

Så nu er det blot at håbe på godt vejr og mange mennesker, og det er jo på tirsdag d. 26. juni kl.16.00.