Med dansk opfindelse, dansk produceret og nordfynsk iver er JK-Teknologi klar til at indtage Danmark med sæbe

Af Ida Dam Sejersen
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Fotos: Ove Syberg
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
04-06-2015

Lige udenfor Skamby holder en kludekræmmer ved navn Jesper Hyldegaard til. Men han lever ikke af at være kludekræmmer i dag. I stedet for er han startet op som iværksætter sammen med hans ven Brian Smith Nielsen. Deres idé er meget unik. De har udviklet en serie med en række forskellige sæber, som man kan bruge til at rense sår på dyr. Produkterne går under navnet KovaLine, mens virksomheden hedder JK- teknologi. Det der gør sæben unik er, at produktserien kan bruges til mange forskellige slags hudbehandlinger. Sæben kan hjælpe med betændelse, eksem, svamp og sår. Man skal ikke have flere forskellige produkter stående derhjemme. Man kan nøjes med at bruge ét produkt. Sæben fås i forskellige udgaver. Den ene er at sæben kan blandes op derhjemme, eller man kan få sæben færdigblandet. Sæbens unikke ide er også bygget op om det er udviklet og produceret i Danmark.

Sæbelinjen har været lang tid undervejs. Jesper og Brians venskab går tilbage til 1999. Jesper havde ideen og allerede arbejdet på et produkt, mens Brian var med til at sætte det for alvor i gang igen for 2,5år siden. Jesper har en stor viden omkring pasning og plejning af heste, og fik ideen til sæben efter at have set tv omkring sårebehandling og hans egen viden omkring sårebehandling på heste. Det var 14år siden ideen første gang kom til Jesper. I dag bæres ideen til sæben af den 2 mands store bestyrelse, samt en stærk støtte fra familie og venner. Jesper og Brian får hjælp til hjemmesiden og tryksager blandt andet.
Fokus for Jespers og Brians produktlinje er hestehospitaler, hesteklinikker og hestedyrlæger. Den vej igennem fandt Jesper og Brian også ud af at behandling af hundes hudproblemer også virkede godt. Så i dag henvender sæbelinjen sig til heste og smådyrskliniker. Sideløbende har private aktører forsøgt at bruge sæbet andre dyr. Blandt andet på produktionsdyr med gode resultater.  Men det er en anden historie.

Jesper og Brian


Arbejder med dokumentation

Lige nu mangler Jesper og Brian en god pose penge for at få klinisk forsøg på deres produkter. Det skal ske på Landbrughøjskolen i København. Jesper og Brian har haft kontakt til en masse virksomheder og organisationer i forbindelse med landbruget for at søge interesse for deres produkter. Der er masser af interesse, men de mangler de kliniske forsøg fra Landbrughøjskolen til dokumentation. Så en pose penge ville være med til at skubbe processen i gang med de kliniske forsøg, og få bolden til at rulle videre. Derfor søger Jesper og Brian med lys og lygte efter folk, der vil hjælpe dem lidt på vej. Lige nu lever Brian og Jesper af de produkter, som de sælger fra dag til dag, og salget stier stille og roligt dynamisk. ”Det skal nok komme” siger Jesper overbevisende.

Der er konkurrenter på markedet. Derfor har Jesper og Brian valgt at sende fragtfrit ved man køber for 900 kr. Man skal være konkurrencedygtig for at følge markedet, og tidens trends er også et vigtig incitament for virksomhedens JK-Teknologis overlevelse. Brian og Jesper har valgt at brande deres sæbelinje via linjens navn KovaLine i stedet for virksomhedens navn JK teknologi. Det er et meget bevidst valg, for som Brian siger: ”Folk kender os fra vores produktlinje KovaLine og ikke igennem virksomhedsnavnet”.

Den lyse fremtid

Jesper og Brian er meget optimistiske for fremtiden. Armene kan næsten ikke komme ned. Det går fremad for Jesper og Brians virksomhed. Så nu handler det om, at være aktiv ved kunderne, og når folk først for øjnene op for deres produkter, så begynder det for alvor at gå stærkt. Det er de begge overbevist om. Lige nu er timingen god for deres produkter. Mange klienter ønsker ikke at bruge kortison/ binyrebarkhormon og klorhexidin i behandling af sår på heste og smådyr. Så sæbeprodukternes unikke sammensætning kommer til at vinde frem. Det er de begge 100 % sikker på.

Hverken Jesper eller Brian fortryder at have kastet sig ud i at være iværksætter. Nu er de herre i eget hus, og den friheden til at tage deres egne beslutninger og tage de vilde beslutninger. Deres råd til andre iværksættere er kast sig ud i det, hold for gud skyld fokus på målet og hold dig til din kerneforretning. Det var de sidste vise ord fra Jesper og Brian.