Castor er også for charterturister

Castor på vej ud af havnen

En chartertur på et skib – er det også noget for erhvervslivet?

Der er i hvert fald flere virksomheder, der booker en chartertur på det gode skib M/S Castor, der holder til i Bogense Gl. Havn.

03-08-2017

”Der er i gennemsnit omkring 20 chartersejladser årligt fra april til og med oktober, og vi vil gerne have flere,” fortæller bureauleder Rikke Lindhøj fra VisitNordfyn, der står for salget af ture på Castor.

”Det går fint med antallet af bookinger, selvom vi altid godt kunne ønske os, at endnu flere gæster kom ud og oplevede hvor dejligt det er at sejle med Castor. Oplever vi en vejrmæssigt træls sommer, så har det også indvirkning på de bookinger, der plejer at komme ind i løbet af sommeren.”

De fleste bookinger kommer dog ind så tidligt på året, at det ikke har indvirkning. Og Rikke forsikrer, at selvom vi alle synes det er dejligst med solskin, så får man også en rigtig god oplevelse ud af det i regnvejr. Der er nemlig også er hyggelige siddepladser under dæk.

”Castor giver noget helt andet end en traditionel firmaudflugt,” fortæller Rikke. ”Man bliver taget helt ud af dagligdagen og de vante omgivelser, og der er noget fængende ved at være på et skib og bevæge sig ud på havet med en skøn udsigt. Det giver en anden oplevelse og giver anledning til at snakke sammen på kryds og tværs på en anden måde, end man måske vil gøre til dagligt.” 

Castors kahyt

Book i god tid

Det er kun muligt at afholde turistsejlads, hvor man skal købe en billet, om sommeren. Derfor er charterture den eneste mulighed for at komme ud at sejle med Castor på andre tidspunkter.

Der er rift om de rigtige datoer i kalenderen, og derfor er der også mange, der booker i god tid. Hvis man skal være sikker på at få den dato, man allerhelst vil, så er det godt at booke i starten af året omkring februar. Der begynder bookingerne stille og roligt at komme ind.

Markedsføring

Derfor er folkene bag Castor også i gang med et nyt tiltag for at gøre reklame for charterturene: ”Vi har netop udgivet en folder, der fortæller om mulighederne for at afholde arrangementer om bord på skibet. Den kan bl.a. hentes på turistbureauerne og vil blive omdelt forskellige steder,” fortæller Rikke.

folk spiser på Castor

En god tur

Men hvad skal man så foretage sig på sådan en tur?

Rikke har et bud:

”Hvis jeg skulle vælge, så tror jeg, jeg ville tage en 3-4 timers tur med lidt lækker tapas, god rødvin og en guide med til at fortælle gode historier om området. På den tid kan man nemlig nå ud omkring Æbelø og få alle de spændende historier om øen med. Det er altså også en god tur at sejle over til Juelsminde. Det tager godt halvanden time. Så ville jeg tage cyklen med og opleve området derovre og måske få en rundvisning på det hyggelige havnemuseum og selvfølgelig spise en god frokost på havnen. Det er også en mulighed for en rigtig god dag.”

 

Læs mere

Klik her og læs mere om charterture