Kroner for kilometer?

castor cross trail løb

Tekst og foto: Ove Syberg og Bent Nygaard
Dato: 24-01-2019

Hvad det betyder, forklarer Michael Kjærgaard, som er udviklingschef i Nordfyns Bank.

Michael går meget ind for motion, og han er selv ivrig deltager.

Derfor har han været med til at arrangere et motionsløb den 10. februar i Bogense til fordel for det gode skib Castor. Her har arrangørerne fået lov at låne den bro, der er sat op over havneløbet i Bogense Havn, og som bliver brugt til VM i cykelcross.

”Lige præcis den bro gjorde, at projektet tog form. Så blev det ikke bare en dag, hvor man løber en tur, men et helt specielt motionsarrangement.”

Man kan både cykle og gå turen, og der er både 4 og 8 km distancer, man kan gennemføre.

Man kan også gennemføre med klap- og barnevogne.

Michael fortæller om baggrunden for det hele, at tanken var at arrangere et motionsløb samme weekend som VM i cyklecross. Disse planer blev dog kuldkastet, da man opdagede at samtlige frivillige var fuldt optaget af cykelløb. Og da man ikke kan gennemføre et løb som tænkt uden frivillige, så måtte man flytte motionsløbet til weekenden efter.

castor cross trail løb
Fotograf: Bent Nygaard

Til støtte for M/S Castor af Bogense

Løbet skal hjælpe med at få Castor på fode igen. Det var Kjeld Bruun fra Castors Venner og Per Olesen fra Nordfyns Erhverv og Turisme, der talte med Michael Kjærgaard om hvorvidt man ikke skulle lave et motionsløb, der kunne hjælpe Castor økonomisk.

Her pointerer Michael, at det kunne blive en udfordring at hjælpe Castor med en stor sum, med så kort tid arrangementet skulle løbe af stablen.

”Men ud over at hjælpe Castor, er det jo også en god måde at promovere Bogense og Nordfyn på,” siger han. ”Dette sammenholdt med alle de andre tiltag der foregår i disse år på Nordfyn, ja så kommer vi da på verdenskortet.”

Michael forventer at deltagerantallet rammer 300, og det vil være tilfredsstillende: ”Det skal nok nås.”

Støtte fra virksomheder

Her er det, erhvervslivet kommer ind i billedet: Én krone per kilometer, der bliver gået eller løbet. Det er det, virksomhederne kan støtte Castor med. Et rigtig godt formål, hvor beløbet der indbetales, er fradragsberettiget.

”Det sender også et godt signal om, at de deltagende virksomheder har en sund profil,” siger Michael. ”Det er næsten som at slå tre fluer med ét smæk. Motion for mange, hjælpe Castor og promovering af Bogense og Nordfyn.”

Her tilføjer Michael, at et tema med motion er rigtig godt i denne kontekst:

”Det kniber for mange at gøre noget ved motionen, udover kun at tale om det. Her er en mulighed for at komme i gang, og hvor mange også vil have en mulighed for at netværke med andre fra erhvervslivet.”

Michael vil også være til stede under VM i cykelcross for at dele flyers ud.

”Det kunne jo være, at der var nogen der gerne ville løbe til støtte for Castor, og det er jo for et beløb, alle har råd til.”

Læs mere

Har du lyst til at være med? Klik her og læs mere

Vil du og din virksomhed støtte Castor-Bogense Cross & Citytrail? Klik her og læs mere