Karen Louise gør en forskel

FysOrdning Fyn sælger velvære på virksomheder – ejer Karen Louise Elmelund kører nemlig ud til virksomheder og tilbyder medarbejderne fysioterapi og massage.

Tekst: Ina Larsen
Foto: Ove Syberg
Dato: 16-03-2017
 
Karen Louise Elmelund

 

Det er kun et år siden, at Karen Louise besluttede sig for at tage ud til virksomheder med sin briks til fysioterapi. Men faktisk har hun været selvstændig, siden hun blev uddannet fysioterapeut. Hun arbejdede på klinik, men i hendes branche er det almindeligt, at man samarbejder med andre i stedet for at ansætte medarbejdere. Derfor får man som fysioterapeut penge for hver enkelt patient, og så skal man betale en væsentlig del af dette beløb til den klinik, man er med i.

”Jeg ville hellere være fuldt ud selvstændig og fri, når jeg alligevel havde eget firma og skulle tage mig af alt det, der hører med som årsregnskaber og meget andet,” siger Karen Louise.

"Jeg er nødt til at være der, hvor folk er"

Hun besluttede sig for at tage springet ud i friheden, fordi hun var frustreret over ikke at kunne hjælpe folk godt nok:

”Jeg vil gerne kunne gøre en forskel. På klinikken behandlede jeg mange mennesker, der sagde, at de skulle være kommet til fysioterapi for længe siden. Folk går med smerter og skavanker i lang tid, inden de gør noget ved det. De siger, at de ikke har tid på grund af arbejde og meget andet. Jeg tænkte derfor, at jeg er nødt til at være der, hvor folk er. Min intention er at hjælpe dem, som ikke kommer på klinikkerne.”

Derfor besluttede hun sig for en forretningsmodel, hvor hun kører rundt til virksomheder med sin briks, sætter den op et ledigt sted og tilbyder medarbejderne massage og fysioterapi. Hun fik god hjælp af en af sine patienter på klinikken.

Fleksibel hjælp

”Jeg fortalte en af mine patienter om mine drømme om en ny forretningsmodel. Hun var mødebooker, så hun sagde at jeg da skulle have aftaler med nogle virksomheder. Hun og hendes firma aftalte en række møder med virksomheder for mig, og faktisk fik jeg en aftale om arbejde en dag om ugen på en virksomhed og en dag om måneden på en anden virksomhed ud af det.”

Karen Louise er meget fleksibel med ordningen og kommer både i store og små virksomheder. Hvor meget hun skal komme på virksomheden, afhænger helt af behovet – og det finder de ud af sammen: ”Vi finder ud af, hvad deres behov er, og om de kan bruge min hjælp. Derefter laver vi en aftale om, hvor meget jeg kommer.”

Priser aftales derfor også med virksomheden, og betaling kan være helt finansieret af virksomheden eller noget af beløbet fra medarbejderne selv. FysOrdning Fyns ydelser går ind under sundhedsydelser, der er fradragsberettigede, så det hjælper også med finansiering.

 

Karen Louise er i gang

 

Massage eller fysioterapi?

Karen Louise Elmelund har en bred faglig baggrund for sit arbejde. Hun var 3 år henne i en uddannelse til kiropraktor, da hun kom i praktik. ”Og så fandt jeg ud af, at jeg ville komme til at dø af kedsomhed, hvis jeg skulle arbejde som kiropraktor,” fortæller hun. Derfor tog hun den 3½-årige uddannelse som fysioterapeut og er meget glad for det. Hun er samtidig også glad for den brede teoretiske baggrund, hun har med fra kiropraktoruddannelsen: ”Fysioterapi kigger på det hele menneske, og kiropraktik fokuserer meget på kroppen som system. Det har givet mig en god forståelse af mennesket.”

Karen Louise har dog markedsført sin ordning under navnet massage, og det er simpelthen fordi, folk kender bedre til det: ”Mange siger, at de bare har behov for massage.” Derfor sælger hun sin ordning som massage med indbygget fysioterapi. Men hun er blevet overrasket over, hvor mange der egentlig har behov for fysioterapi frem for massage – og i dag er det mest fysioterapi, hun udfører i sit arbejde. ”Folk er rigtigt glade for mig, og de kan se pointen i det. ” Hun har også nogle gange folk hjemme privat: ”Der er nogen af de mennesker, jeg behandler i virksomhederne, der har bedt mig om at hjælpe deres mand eller deres søn – og så sætter jeg briksen op hjemme og inviterer indenfor.”

Derfor indgår det også i fremtidsplanerne, at hun på et tidspunkt kan etablere enten samarbejde med andre terapeuter eller ansætte medarbejdere, så de sammen kan passe en klinik, hvor hun så kan være en dag om ugen og bruge resten af tiden ude på virksomhederne:

”Jeg har oplevet, at jo mere jeg er ude på virksomhederne, jo mere travlt får jeg hvert sted. Og i sidste ende er jeg med til at nedbringe sygefraværet.”

 

Læs mere

FysOrdning Fyns hjemmeside

FysOrdning Fyn på Facebook