Kan NEET understøtte den igangværende vækst på Nordfyn?

Om nogle måneder bliver Nordfyn Erhverv en del af én organisation med Nordfyns Turistbureau og en eventafdeling. Vi fik i denne uge en snak med næstformand i Nordfyn Erhvervs bestyrelse, Anders Petersen fra ACT Innovation samt medlem i Nordfyn Erhvervs bestyrelse, Jimmy Rasmussen fra Poul Rasmussen A/S om denne fusion.

Af Lene Hindsgaul Nielsen
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
26-02-2015

Fotos: Ove Syberg

Organisationen, der indtil videre har fået arbejdstitlen: NEET (Nordfyns Erhverv, event og turisme), skal styrke kommunens indsats for at fastholde og tiltrække nye virksomheder, borgere og turister. Ved at samle disse i én organisation vil der ske en erfaringsudveksling og en fælles idéskabelse, som vil blive fordelagtigt for Nordfyns Kommune.

Mens vi var på besøg hos ACT Innovation og Poul Rasmussen A/S, var vi selvfølgelig også interesseret i at høre, hvordan det går med de to virksomheder.

ACT Innovation vækster 100 %

Hos ACT Innovation bliver der vækstet. Virksomheden har i 2014 vækstet 100 %, således de nu er oppe på 36 medarbejdere. Det var i 2014 første gang i 10 år, der var underskud i firmaet, hvilket skyldtes den store tilgang af nye medarbejdere. Det har kostet lidt på bundlinjen at ansætte 20 mand, men direktør, Anders Petersen håber og tror på, at det vil have et positivt udfald på den lange bane, da virksomheden har mulighed for at tage flere ordrer ind. Lige nu er der fuld fokus på at afslutte nuværende opgaver ordentligt, så der kan tages imod nye ordrer. Anders fortæller, at alt afhængig af hvilke opgaver, de får stillet, så er konkurrencen hård. På nogle af de større opgaver inde i byen, er konkurrencen meget stor, som ved fx Cortex Park-projektet ude ved universitetet i Odense. ”Der er større udbytte ved at servicere de mere lokale virksomheder, også fordi det er nogle, vi er vant til at arbejde sammen med. Det er altid en fordel at kende kunden,” fortæller Anders. For at gøre opmærksom på virksomheden, gør de hos ACT Innovation derfor også, hvad de kan for at promovere sig selv. Virksomheden er blandt andet på Facebook og Linkedin. Samtidig annoncerer de virksomheden i aviserne og er med i netværksarbejde. Grundet den store vækst i 2014 mener Anders, at 2015 er året, der skal bruges på at falde ordentlig på plads.

ACT Innovation har i 2014 vækstet 100 %, hvilket betyder, at de nu er oppe på 36 medarbejdere.


ACT Innovation er både på Facebook og Linkedin. Samtidig annoncerer de i aviserne og er med i netværksarbejde.


NEET er et boost for Nordfyn

NEET er for alvor ved at blive stablet på benene, og Anders er meget positiv og synes, det bliver spændende at se, hvordan det hele kommer til at forløbe. Han mener, der har manglet noget samarbejde mellem erhverv og turisme. Det er ikke fordi, han vurderer, der har været et dårligt samarbejde, men der har bare ikke være nok af det. Hvis det bedre samarbejde kunne krydres med nye events, vil det hele løftes en del. De næste måneder skal bruges på planlægning, og en ny chef for hele organisationen skal ansættes. Der skal derudover flyttes domicil for både Nordfyn Erhverv og Nordfyns turistbureaus vedkommende, som formentlig vil komme til at ligge i Bogense. Anders er helt fortrøstningsfuld, når det kommer til spørgsmålet om, hvordan fremtiden bliver for NEET: ”Der vil være rigtig godt gang i samarbejdet efter sommer.” Han mener, at den nye organisation vil booste Nordfyn gevaldigt. Der vil i forbindelse med etableringen blive flyttet nogle opgaver fra kommunalt regi ind i NEET, blandt andet eventdelen. Derudover kan NEET blive en hjælpende hånd for Nordfyns Kommune. Kommunen vil kunne yde økonomisk støtte i forbindelse med opgaver, som NEET kan løse. Det har hele tiden være ønsket at have et godt og konstruktivt samarbejde med kommunen, hvilket det også har været - også selvom NEET bliver en selvstændig enhed, fastslår Anders.

Anders Petersen mener, at den nye organisation kommer til at booste Nordfyn gevaldigt.


60 mand klarer skærene hos Poul Rasmussen A/S

Medejer, Jimmy Rasmussen fortæller, at det går fint for virksomheden, selvom han godt kunne have ønsket sig et bedre regnskab. Ligesom hos ACT Innovation har Poul Rasmussen A/S også vækstet. De sidste 3-4 år er de gået fra at være 20 mand til nu at være oppe på hele 60 medarbejdere, hvilket forståeligt nok har kunnet mærkes på bundlinjen, idet det har fordret udgifter til nye biler og værktøjer. Han håber dog, at finanskrisen for alvor er ved at sige et endeligt farvel, og at sommeren bringer en masse ordrer med sig. Det er nu ikke fordi, de ikke har nok at lave i virksomheden; de ansatte keder sig ikke. Jimmy mener at kunne mærke afskaffelsen af håndværkerfradraget, men han regner med, der kommer til at ske noget igen til foråret. Hos Poul Rasmussen A/S laver de både små og store opgaver. Det kan være alt fra vinduer og forsikringsskader til større både hoved- og totalentreprise-opgaver. 

Konkurrencen er benhård, specielt henover vinteren, hvor priserne har været meget lave på de ting, de har været i konkurrence med. Derfor er det også vigtigt at skille sig ud. Den måde Poul Rasmussen A/S vælger at differentiere sig på, er, at de har mange projekter, hvor de tidligt går ind i processen. Her laver de projektforslag både i forhold til 3D-modeller og budgetter, inden de går i gang med at bygge, så kunden er fri for at skulle hente forslag fra flere forskellige steder.
Hos Poul Rasmussen A/S er det vigtigt, at kunder kan få en idé om, hvad virksomheden har at tilbyde, hvorfor der også er en privatkundeudstilling på deres adresse i Otterup.

Virksomheden er for nyligt blevet tildelt prisen for årets sociale virksomhed, hvilket Jimmy er stolt over: ”Det betyder meget at kunne hjælpe medarbejdere gennem en eventuel krise, så de har mulighed for at fortsætte med at være i arbejde.”

De sidste 3-4 år har Tømrermester Poul Rasmussen A/S vækstet fra 20 til 60 medarbejdere.


Det er vigtigt, at kunder kan få en idé, hvad Poul Rasmussen A/S har at tilbyde. Her ses deres privatkundeudstilling på deres adresse i Otterup.


Nye virksomheder skal trækkes til Nordfyn

Jimmy er positiv stemt over for den nye organisation, og han mener, det er den helt rigtige vej at gå. Han fortæller, at turisme og event formentlig er det sted, man kommer til at se den største forskel. Det ville være godt at se fremgang hele vejen rundt, men Jimmy mener også, at erhvervsdelen allerede står stærk. Når der skal bruges så mange penge til den nye organisation, forventer Jimmy også, at Nordfyn bliver mere synlig - og det tror han også på, kommer til at ske. Det er det absolutte mål. Han fortæller endvidere, at koblingen mellem både kommunale og private kræfter kommer til at give en god dynamik. Jimmy vurderer, at Nordfyns Kommune, specielt i forhold til erhvervsdelen, er en hel anden kommune, end man tidligere har set, hvilket han er meget positiv omkring. Han håber, at den nye organisation kan være medvirkende til, at nye virksomheder trækkes til Nordfyn, og han ser i det hele taget frem til at kunne følge, hvad den nye organisation kommer til at præstere i fremtiden.

Jimmy Rasmussen er positiv stemt over for den nye organisation (NEET), og han mener, det er den helt rigtige vej at gå.


Vi, hos Nordfyn Erhverv, ser også frem til at følge de spændende initiativer, der vil komme i Nordfyns Kommune.