Kan man have en halv lærling?

Ja, det kan man faktisk godt, og det er der flere fordele ved.

Tekst: Ove Syberg
Foto: Ove Syberg
Dato: 20-04-2017

 Kan man dele en lærling?

 

Er man en mindre virksomhed der ønsker at ansætte en lærling, men måske ikke har økonomi eller råderum, så er der mulighed for en delelærling. Altså at to virksomheder går sammen og ansætter en fælles lærling.

Hvordan gør man så det? Er det bøvlet administrativt? Er der noget man skal være specielt opmærksom på?

Ja, der kan være mange spørgsmål, men i det følgende kommer der svar på det meste. Guldsmedene Søren Jørgensen fra Otterup Guldsmedie og Per Maegaard fra Guldsmed Maegaard i Bogense gik sammen om en lærling. Og de fortæller om deres fælles projekt, nemlig delelærlingen Camilla Aagaard. Vi får også en snak med Camilla, og hører hvordan hun oplevede det at have to mestre.

 

Per Maegaard fortæller, at det at have en delelærling, har været en succes.

"At have en lærling kræver både tid og økonomi" fortæller Per. "Ligeledes skal der jo også gerne være arbejde nok, så lærlingen har nok at lave og derfor får en god platform" fortsætter han.

Guldsmed Per Maegaard
Guldsmed Per Maegaard


Camilla, som Pers delelærling hedder, arbejder skiftevis to dage om ugen hos Per, og tre dage hos Søren i Otterup. Ugen efter er det vice versa.

Per fortæller videre, at der ikke er noget tungt administrativt ved at have en delelærling. Teknisk Skole er meget behjælpelig med at håndtere den papirgang der er i projektet, fortsætter han.

Per siger, at hele projektet startede med at Camilla blev uddannet i en butik. En form for en kombineret uddannelse som både butiksassistent og guldsmed. Men Camilla ønskede at blive ’’rigtig’’ værksteds guldsmed, men kunne ikke rigtig finde en læreplads. Per kendte Camilla og ville gerne hjælpe. Han kontaktede så hans kollega Søren i Otterup, som han havde kendt i mage år, og Søren var med på ideen med at ’’dele’’ Camilla.

En del af denne historie er også, at Søren og Per har kendt hinanden i mange år, og selv om de har forskellig måde at gøre tingene på, teknikker forstås, så er det den høje kvalitet i arbejdet der er fællesnævneren.

Per uddyber, "Camilla har ikke haft noget problem med at opleve forskellige måder at gøre tingene på, det har derimod øget hendes kompetencer".

Per kan varmt anbefale andre virksomheder samme model. Er der branchesammenfald i andre mindre virksomheder, så er det en super ide at gå sammen om en lærling. 

Søren Jørgensen, Otterup Guldsmedie, fortæller om det at have en delelærling.

Ligesom Per Maegaard er Søren meget positiv over for dette projekt, og fortæller videre- Når Camilla nu ville være guldsmed, passede det jo som fod i hose at Per og jeg kunne finde ud af det sammen. Ydermere havde jeg en medarbejder der gik på barsel, så der var flere ting der gik op i en højere enhed-.

Søren fortæller også, at det er en stor fordel for Camilla, at være i lære to steder. Hun lærer at mestre to forskellige teknikker håndværksmæssigt, og dermed får hun udvidede kompetencer i forhold til, hvis hun kun havde været et sted.

Guldsmed Søren Jørgensen
Guldsmed Søren Jørgensen

 

Søren er sikker på, at Camilla faktisk bliver en meget dygtig og komplet guldsmed ved at have været både hos ham og Per.

Søren mener ikke det er absolut nødvendigt at man har relationer, eller for den sags skyld, kender hinanden godt for at have en delelærling. Det er så nemt at kommunikere både med en anden mester, og med skolerne i dag, at personlige relationer ikke er så vigtige.

Til spørgsmålet, om Søren havde taget en ny lærling på fuldtid, hvis ikke delemuligheden var tilstede, siger han nej. Men det er udelukkende fordi der simpelt ikke er plads på værkstedet. -Der er ikke mulighed for at udvide, og der skal jo være en arbejdsstation til lærlingen- siger han.

Når nu Cammilla er udlært her til juni, snakkes der lidt om eventuel ansættelse efterfølgende. "Jeg er i dialog med Per" siger Søren, og uddyber – "hun fik jo en sølvmedalje med Danmarksmesterskaberne, så der er jo krummer i pigen" .

Søren vil ligesom hans kollega Per, klart anbefale andre mindre virksomheder at indgå en sådan deleordning.

 

Camilla Aagaard
Camilla Aagaard

 

Camilla Aagaard er jo den delelærling Per og Søren har udtalt sig om, så nu skal vi høre hvordan hun selv har oplevet det.

Da Camilla ikke kunne komme i ’’rigtig’’ lære hvor hun i sin tid arbejdede i Odense, kom hun til Per Maegaard i Bogense. Her blev de enige om, at forlænge læreperioden så hun blev udlært guldsmed. Per havde ikke mulighed for at have Camilla på fuldtid, og så var det at deleordningen kom i orden med Søren i Otterup.

Det betød, at Camilla fik alle de timer på guldsmedeværkstedet der var nødvendige for at komme fra butiksguldsmed til rigtig guldsmed.

Hun fortæller videre, at det i starten var lidt vanskeligt at arbejde på to værksteder. Per og Søren arbejdede på hver deres måde, og med meget forskellige teknikker. Men som tiden gik, opdage Camilla at lige præcis dette blev hendes styrke. Hun lærte at arbejdet kunne udføres på forskellig vis, og dermed gav en større mangfoldighed i teknikker og muligheder.

Hun påpeger også, at hendes kammerater på uddannelsens hovedforløb var lidt misundelige på hende, da de ikke fik samme muligheder som hun havde.

Camillas interesse for at arbejde med smykker stammer helt tilbage fra hun var helt lille. Da var det med perler og andet forefaldende materiale hun arbejdede, men det at skabe smukke ting var dybt i hende. Det var også i en guldsmed i Tarupcentret hun var i erhvervspraktik. Her var der mulighed for at kigge en guldsmed over skulderen, og det skærpede interessen yderligere. Senere kom hun i praktik på værkstedet hos en guldsmed i Tommerup.

Camilla vil klart anbefale andre unge mennesker der påtænker at starte i lære i de lidt smalle brancher med små virksomheder, at gå efter den samme model som hende selv.

 

Læs mere om Otterup Guldsmedie

Læs mere om Guldsmedie Maegaard