Jo, det kan stadig lade sig gøre

Herrehuset i Otterup

At eje og drive en herretøjsbutik med succes i en mindre provinsby.

Det er Herrehuset i Otterup et synligt bevis på.

Tekst og foto: Ove Syberg
Dato: 01-08-2018 

Det er ellers det modsatte, medierne dagligt kan fortælle historier om. Nemlig at mange specialbutikker i de små og mindre byer bukker under og lukker, da kunderne søger mod de store centre i de større byer. Ligeledes er nethandelen jo nærmest eksploderet. Så det er svære kår, men derfor er det også godt, at nogen tager kampen op.

Herrehuset i Otterup

Farfars skrædderbutik er fornyet

Henrik og Vibeke Hansen har Herrehuset i Otterup. En moderne herretøjsbutik, der hele tiden følger de moderne trends i markedet via besøg på forskellige messer rundt om i det ganske land.

Herrehuset åbnede egentlig som en skrædderbutik i 1928, fortæller Henrik: ”Det var min farfar, der havde det dengang, men det blev senere overtaget af min far. Nu var der også en butik i forbindelse med skrædderiet, og det gav jo god mening.”

Det var så i 1999 at Henrik overtog butikken, og han havde i mellemtiden stået i lære som butiksassistent, nok mest fordi hans far synes, at det var det han skulle.

På et tidspunkt arbejdede Henrik i en tøjbutik i Randers, og her var der også en pige der hed Vibeke. Og ja, det blev til en romance og et senere partnerskab i Otterup. Vibeke arbejdede til at starte med hos en guldsmed i Otterup, men fortsatte så, efter der var kommet et par børn til verden, i Herrehuset.

Gennem årene har de moderniseret og forynget Herrehuset: ”Men vi forsøger at beholde nogle af de gamle dyder. På den måde forsøger vi at ramme et så bredt publikum som muligt,” understreger Henrik.

For at bevare lidt af nostalgien mellem alt det moderne tøj er der sat forskellige antikke genstande frem i butikken. Henrik forklarer, at de forskellige ting der er sat frem, stammer fra da butikken var hans farfars. Der er både kasseapparat, skuffedarium til nåle og tråde samt et sybord.

Herrehuset i Otterup

God fremgang 

Kundekredsen har også gennemgået en foryngelseskur, forklarer Vibeke. ”Det er ikke de helt unge, der kommer i butikken, men i de år vi har haft ansvaret, er kundekredsen blevet yngre.”

De siger samstemmende, at der satses på kvalitetstøj. Det er en nødvendighed, da der ikke altid er så mange strøgkunder. Derfor kommer mange langvejs fra, netop fordi de finder de rigtige varer i Herrehuset.

Henrik og Vibeke er også meget enige om, det det går rigtig godt for Herrehuset: ”Der er en rigtig god fremgang, som ser ud til at fortsætte.”

Henrik siger, at der konstant er udvikling af kollektionerne, så de hele tiden er med på ’’beatet’’. Og i Herrehuset kan de gøre, hvad de vil, da de ikke er underlagt nogen kæde.

Herrehuset i Otterup

Service og masser af turister i turistsæsonen

Nu er Nordfyn og Otterup jo et meget stort turistområde, så Vibeke og Henrik kan godt mærke på kundestrømmen, når der er turistsæson:

”Der ligger en markant øget omsætning med godt vejr og mange turister i byen. Pengene sidder løst i lommerne, og der bliver handlet igennem, når solen skinner og humøret er højt.”

Henrik fortæller også, at når kunden køber bukser, jakke eller andet der skal tilpasses, så kan det hurtigt ordnes: ”Er der ikke rygende travlt i butikken, ja så klares det med det samme,” siger han.

De understreger også, at sommerferie er noget, der holdes i efteråret eller vinteren, så kunderne ikke møder en lukket dør når de kommer flest. Det kunne andre måske lære lidt af…

Vibeke og Henrik arbejder hele tiden for at have en moderne butik der konstant fornyer sig, men stadig indeholder de gamle dyder med service i højsædet.

 

Læs mere

Herrehuset i Otterup på Facebook
Shopping i Otterup