Iværksætterdag på Nordfyns Gymnasium

Tekst: Ina Larsen
Foto: Ove Syberg
Dato: 10-11-2016
 

Nordfyns Erhverv og Turisme sætter 800 unge fra hele Nordfyn i stævne til Iværksætterdag på Nordfyns Gymnasium den 16. og 17. november. Deltagerne er elever fra 9. og 10. klasser, efterskolerne, produktionsskoler og Nordfyns Gymnasium, og de kommer til at opleve et spændende program med oplæg fra unge, lokale iværksættere med succes samt eksperter fra Erhvervsakademi Lillebælt og SDU.

 

Peter og Jørgen fra Nordfyns Erhverv og Turisme
Eventkoordinator Peter Ginnerskov og erhvervskonsulent Jørgen Bårris er godt i gang med arbejdet på Iværksætterdag

 

”Vi har inviteret de unge mennesker for at inspirere dem til at blive iværksættere,” fortæller erhvervskonsulent Jørgen Stig Bårris fra Nordfyns Erhverv og Turisme. Uge 46 er international iværksætteruge, og i hele verden er der et hav af events med fokus på iværksætteri. Nu sættes der også fokus på iværksætteri på Nordfyn. Der er da også høje forventninger til arrangementet, siger Jørgen:

”Der kommer godt 800 unge mennesker, og det skulle da være mærkeligt, hvis der ikke er nogen af dem, der sidder med en iværksætter i maven. Men måske er de lidt i tvivl om, hvad det kræver, og hvad der skal til for at komme i gang. Vi forventer, at de unge iværksættere in spe bliver inspireret til at gå videre og har fået mere viden om, hvordan de skal gribe det an.”

Eventkoordinator Peter Ginnerskov er med til at arrangere Iværksætterdag. ”Vi har prøvet at ramme de unge på deres niveau og gøre det interessant for dem, og det kan man se i de oplæg, der kommer, men også i rammen for dagen og de tiltag, der er gjort på dagen.” Så eleverne skal ikke være bange for at komme til at kede sig. Der har da også været god støtte til arrangementet:

”Der har været stor interesse fra de forskellige uddannelsesinstitutioner og stor opbakning fra Nordfyns Gymnasiums rektor Kurt René Eriksen, der var hurtig til at bakke op om arrangementet og stille lokaler til rådighed. Vi har haft et godt samarbejde.”

Iværksætterdag på Nordfyns Gymnasium
Nordfyns Gymnasium og rektor Kurt Eriksen er klar til Iværksætterdag

Hvem har den bedste idé?

Hvis de unge har en drøm om at blive iværksættere, så kan de også få ekstra motivation. Nordfyns Erhverv og Turisme lancerer nemlig en konkurrence. De unge skal sende deres idé om en virksomhed ind til NEET, og så gælder det om at have en fed idé og en skarp projektbeskrivelse, for erhvervskonsulenterne bedømmer alle idéer for at kåre en vinder.

Det er selvfølgelig ikke kun i iværksætterugen, de unge iværksættere kan få hjælp, lover Jørgen Bårris.

”De unge mennesker, der sidder med en god idé, kan komme til os og få grundfæstet, om idéen er bæredygtig. Vi kan hjælpe dem langt hen ad vejen med at få formet deres idé, oprette cvr-nummer, budgetter og hjælpe dem i gang med de indledende skridt, der skal til for at komme i gang. Vi har også et kæmpe netværk af folk, der kan hjælpe de unge videre.”

Det er første gang, der er så stort et arrangement for at inspirere unge til at blive iværksættere. Men det bliver sandsynligvis ikke sidste gang, der sættes fokus på iværksættere. ”Der er iværksætteruge hvert år, og det er oplagt at finde og opmuntre iværksætterdrømmene,” siger Peter Ginnerskov. ”Jeg tror ikke, det er første gang, at Nordfyns Erhverv og Turisme inviterer til iværksætter-arrangement.”

 

Drømmer du om at blive iværksætter?

Kontakt erhvervskonsulent Jørgen Stig Bårris på tlf. 61 96 05 69 eller via e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

eller erhvervskonsulent Ove Syberg på tlf. 21 17 21 01 eller via e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.