Ishockey, betonelementer og grise i lange baner

NEET's erhvervstur 2018

Tekst og foto: Ove Syberg
Dato: 09-05-2018

Bare i omvendt rækkefølge. Det var det overordnede indhold i NEET’s erhvervstur årgang 2018.

Fredag den 4. maj samledes omkring 15 forventningsfulde deltagere ved Otterup Hallerne klar til en dag i selskab med erhvervskolleger fra alle brancher. Klokken 08.15 kørte bussen til næste stop, som var Superbrugsen i Søndersø. Her var der opsamling af de sidste 25 deltagere, inklusiv vores borgmester, og så var vi oppe på de 40 deltagere, som var turens maks. Der var en del på venteliste, og det var ærgerligt, de ikke kom med, men det var det muliges kunst. 

Danish Crown 

NEET's erhvervstur 2018 

Første stop på dette års erhvervstur var Danish Crown slagteriet i Horsens. Godt afsted blev der serveret morgenmad og kaffe i bussen, og en lille skarp blev der sandelig også plads til.

For dem, der ikke lige er i svinebranchen og måske har kendskab til svineslagterier, var det meget overvældende at besøge så stort et slagteri. Der bliver slagtet et svin hvert 3. sekund i de 18 timer, der bliver slagtet i døgnet! I de sidste seks timer bliver der gjort rent og taget diverse prøver til egenkontrollen.

Vi fik set alle processer, og fik fortalt, at intet på en gris går til spilde. Absolut intet. Alt hvad vi danskere ikke vil spise, er delikatesser i Kina og Japan. Så det, som Danish Crown før skulle betale for at komme af med, tjener de nu penge på.

For de som interesserer sig for dyrevelfærd, skal det siges at det er i højsædet på slagteriet. Både når grisene bliver læsset af, gelejdet rundt og bedøvet, er det tænkt ind. Eksempelvis bliver grisene bedøvet med kulilte, så de ingenting mærker.

Cirka 90% af al produktion går til eksport. Rimeligt imponerende.

Restaurant Aalbækken 

NEET's erhvervstur 2018 

Så gik turen videre til frokostpausen, hvor frokosten blev indtaget på restaurant Aalbækken uden for Give. Dejlig mad på et meget specielt, men rigtig hyggeligt sted.

Give Elementfabrik 

NEET's erhvervstur 2018 

Så var turen kommet til at besøge Give Element Fabrik. En familiejet virksomhed, der blev etableret i 1964. De fabrikerer store som små betonelementer og har en stor grad af fleksibilitet i produktionen. Før blev der primært lavet elementer til landbruget, men nu bliver der lavet ligeså meget til industribyggeri. Vi blev vist rundt af en af ejerne, Jens Henrik Eskildsen, der var meget passioneret omkring virksomheden og gjorde en dyd ud af ikke at bruge banker. Næ, man sparer op, før man bruger af sine penge.

MCH Messecenter Herning 

NEET's erhvervstur 2018 

Næste stop var Messecenter Herning, hvor Sisse fortalte om MCH’s fortid og fremtid. Meget spændende projekt, hvor der også var planer for fremtiden. Man må sige, at man virkelig har formået at tænke stort i Herning.

Ishockey 

NEET's erhvervstur 2018 

Så var det tid til ishockey. Hvis det skulle være gået forbi næsen på nogle, så er der VM i ishockey på dansk grund lige i disse dage. Den ubetingede største sportsbegivenhed i Danmark nogensinde. Der er solgt langt over 300.000 billetter, og der var da også udsolgt med 10.000 tilskuere til de to kampe, vi skulle se. Først USA vs. Canada og derefter Tyskland vs. Danmark.

Fantastisk oplevelse, med en uovertruffen, øredøvende og massiv stemning. Fantastisk spil, hvor man ikke kan slappe af et øjeblik, for så ved man ikke, hvor pucken befinder sig. Det skal da lige nævnes, at Danmark vandt over Tyskland efter forlænget og straffeslag.

 

Der var en fantastisk god stemning på turen, og erhvervsmæssigt var det et godt mix branchemæssigt. Der blev netværket til den store guldmedalje, og der var udelukkende positive kommentarer om denne erhvervstur.

Så måske er der basis for en ny tur i 2019.