Hvad kan Nordfyns Erhverv og Turisme gøre for dig?

Det spørgsmål vil Jørgen Bårris gerne have svar på i en undersøgelse, der skal klarlægge, hvem NEETs medlemmer egentlig er.

Tekst og foto: Ove Syberg
17-08-2016

Den første februar 2016 startede Jørgen Bårris som erhvervskonsulent i den nye organisation Nordfyns Erhverv og Turisme på havnen i Bogense. ”Jeg glædede mig til at komme i gang og havde en forventning om, at der lå en medlemsliste med beskrivelser af de erhvervsdrivende og deres udfordringer, så jeg vidste hvor jeg skulle starte”.

Erhvervskonsulent Jørgen Bårris er klar til at tale med virksomheder på Nordfyn

Baggrunden for undersøgelsen

Og der var godt nok en liste over medlemmerne, men han blev ikke meget klogere af at se den, for den indeholdt nemlig kun de vigtigste kontaktoplysninger. Forbløffet over manglen måtte Jørgen tænke kreativt. Han havde brug for at vide, hvilken slags virksomheder, han skulle arbejde med, og hvilke udfordringer de stod overfor. Efter lidt sparring på kontoret blev det vedtaget, at der måtte udarbejdes et spørgeskema, så man kunne få mere at vide om medlemsvirksomhederne.

Processen

Der blev arbejdet på spørgsmål, tænkt og struktureret. Da der ved fælles hjælp lå et færdigt spørgeskema var spørgsmålet, om det skulle sendes ud eller om der skulle personlig kontakt til? Igen en omgang sparring på tværs af kontoret og det blev besluttet, at der skulle personlig kontakt til. Da det er en meget omfattende og ressourcekrævende proces at ringe rundt til over 550 virksomheder, blev opgaven outsourcet til MDR sales ved Martin Drikkjær i Morud. Det er et godt eksempel på, at netværk er en ren win-win situation. Martin takkede ja til at ringe rundt til alle medlemmerne og udfylde spørgeskemaerne med deres svar. Det tog ham omkring fire uger, og det har resulteret i en meget fyldestgørende liste over NEETs medlemsvirksomheder.

Det videre forløb

Der var en rigtig god respons på spørgeskemaet, og der er kommet svar fra stort set alle brancher. Undersøgelsen har, som det var meningen, resulteret i en masse spændende arbejde til Jørgen. Nu ligger han vandret for at nå at besøge alle dem, der står med nogle udfordringer, de gerne vil have hjælp til – helst så hurtigt som muligt.

”Det er rigtig spændende at møde så mange forskellige mennesker og virksomheder. Jeg bliver gang på gang overrasket over de virksomheder, vi har på Nordfyn – for eksempel sidder der en mand i Otterup og laver elektroniske snubletråde til den australske hær. Der er mange, der bliver overraskede over at jeg ringer og følger op på spørgeskemaundersøgelsen, og at jeg ligefrem vil mødes med dem og hjælpe dem – der er nogen, der er lige ved at falde ned af stolen af forbløffelse,” griner han. ”Det er en meget positiv oplevelse, og det er en helt naturlig konsekvens af Nordfyns Erhverv og Turismes vision. Vi vil være synlige for vores medlemmer. Vi vil være proaktive, og vi vil skabe værdi for virksomhederne”.

 

Medlemmerne har især efterspurgt hjælp til fem vigtige punkter

Fem punkter

Jørgen fortæller, at undersøgelsen blandt andet har givet klarhed over følgende fem punkter, hvor mange af medlemmerne oplever udfordringer: Vækstplaner, netværk, rekruttering og styrkelse af både salg og marketing. Med denne viden kan Jørgen arbejde proaktivt og lave noget materiale, flere kan få gavn af – selv på tværs af brancher er det nemlig tit det samme, man har brug for at få sat ord på, fortæller Jørgen. Han har selv set det meste med mange års erfaring fra blandt andet hvidevarebranchen.

Netværk og sparring

”Netværk og sparring er nøgleord for alle erhvervsdrivende – også for os her i Nordfyns Erhverv og Turisme”, fortæller Jørgen. ”Hvis man ikke bruger sparring og netværk kan det være rigtig svært at komme ud over stepperne – for der er ingen der kan alt selv.” Efterhånden som Jørgen lærer alle virksomhederne at kende, sætter han dem i kontakt med hinanden på kryds og tværs. Det har allerede resulteret i et par frugtbare samarbejder indenfor kommunegrænsen. ”Vores dygtige Rådgivernetværk får også noget at se til i den kommende tid, for selv om vi tilsammen har rigtig mange kompetencer inden for NEETs fire vægge, så har vi også brug for at trække på vores netværk”.

Fremtiden

Hver måned trækker Jørgen Bårris en ny liste fra CVR-registeret, så han kan følge med i hvilke nye virksomheder der kommer på Nordfyn. Han kontakter personligt hver enkelt for at høre, om der er noget han kan hjælpe med. Målet er at hjælpe så mange virksomheder som muligt og skabe værdi, både for virksomheden og for Nordfyn. ”Der findes ikke dumme spørgsmål, og ingen udfordring er for stor eller lille – jeg sidder her for at hjælpe jer, så hold jer endelig ikke tilbage”, lyder opfordringen fra Jørgen Bårris.

 

Har du lyst til sparring med en dygtig og erfaren erhvervskonsulent?

Kontakt Jørgen Stig Bårris på tlf. 61 96 05 69 eller e-mail jDenne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.