Gyldensteen Gårdbutik, Noble Consulting, coaching, og, og, og....

En nyåbnet gårdbutik er blot en af de mange ting, Nynne Bernstorff beskæftiger sig med. Hun og hendes mand Peter Bernstorff er for nylig vendt hjem til Gyldensteen Gods, som Peter engang skal overtage. Nynne har dog også travlt med andre virksomheder - men mere om det senere.

Tekst og foto: Ove Syberg
Dato: 18-05-2017 

Nynne Bernstorff i gårdbutikken

Gyldensteen Gårdbutik

Den ny gårdbutik er ikke som mange andre gårdbutikker. Den er meget smagfuldt indrettet i en gammel hestestald, hvor meget af det oprindelige er bevaret og nænsomt restaureret. Den ligger i forbindelse med det gamle godskontor til Gyldensteen Gods.

Nynne fortæller, at det at starte en gårdbutik faktisk er en gammel ide.

Efter en del år i udlandet og et par år i København flyttede Nynne og hendes mand Peter til Nordfyn sammen med deres datter. For Peter var det at komme hjem, da han jo er opvokset på Gyldensteen Gods.

Nynne fortsætter: ”Nu skulle den gamle drøm om en gårdbutik føres ud i livet.” Den gamle hestestald blev renoveret, så den fremtræder meget indbydende, og der blev fyldt op med de dejlige Gyldensteen produkter. Cider, most, specialøl, honning, marmelade med mere. Alt sammen lavet på råvarer, der er af egen produktion.

Meningen var i første omgang at vise Gyldensteens produkter frem for lokale folk, siger Nynne. ”Men vi opdagede hurtigt, at der kom mange kunder også langvejs fra,” fortsætter hun. ”Ja, selv fra Jylland har vi haft kunder,” uddyber hun og fortsætter med at fortælle, at de også vil satse meget på turister, når sæsonen starter.

”Vi ligger jo godt. Fra de store sommerhusområder ved Hasmark og til Bogense er der jo ikke mange traktørsteder. Og da vi har lavet en lille udendørs café, kan folk holde en lille pause her, og så forhåbentlig handle lidt i vores butik.”

Gyldensteen Gårdbutik interior 

Planer for fremtiden

Nynne har også nogle planer om at få forskellige produkter fra andre slotte og herregårde i sit sortiment. Det ville være spændende, for så er der lidt historie at fortælle kunderne, når de handler.

Hun fortæller videre, at der er en meget stor grund, som hører til det gamle godskontor. Her er planerne at lave en stor pryd- og køkkenhave. Her skal være krydderurter og andet som kan sælges til både besøgende, men også til restauranter og køkkener. Nynne vil også forædle nogle af afgrøderne og lade kunderne smage og finde ud af, om det er noget for dem. En form for innovativt køkken. 

På selve Gyldensteen Gods er der nu mulighed for at foretage en arrangeret parkvandring med guide, fortæller Nynne. Det håber hun så også vil smitte lidt af på gårdbutikken: ”Måske er nogen lidt tørstige eller småsultne efter sådan en tur,” smiler hun.

 

Nynne og Peter Bernstorff på Gyldensteen 

Mange virksomheder

Det er dog langt fra den eneste virksomhed, Nynne er beskæftiget med.

Hvad er Noble Consulting for eksempel? Nynne fortæller, at det er et konsulentfirma, som hun og Peter har. De rådgiver både offentlige og private virksomheder omkring bæredygtig innovation og forretningsudvikling. Det er meget rettet mod udviklingslandene. For eksempel hvordan man investerer bæredygtigt i Afrika i forbindelse med udviklingsprojekter.

Nynne har også et andet firma, nemlig Noble Select. Det beskæftiger sig med rekruttering og talentudvikling. Det er med fokus på det internationale marked og er et samarbejde med uddannelsesinstitutionerne og de virksomheder, der modtager de nyuddannede. Rigtig kandidat til rette job. Også på Nordfyn.

Minsandten om ikke Nynne har en virksomhed mere: Sweet Solution. Her er det coaching det handler om. Hun startede det op da hun og Peter boede i USA, og nu har hun taget konceptet med til Danmark.

Det handler både om individer og relations coaching, ligesom den kan være erhvervsrettet. ”Det handler i høj grad om selvudvikling.”

Puha. Det er en meget travl dame, NEET’s udsendte sidder overfor, og mon hun nogensinde holder fri?

 

Læs mere

Gyldensteen Gods

Noble Consulting