Fra små græsklippere til kæmpe landbrugsmaskiner

Skovgaard Maskinservice servicebil

Tekst og foto: Ove Syberg plus diverse
Dato: 24-01-2017 

 

Mark Søndergaard Larsen har altid interesseret sig for maskiner, store som små. Så det måtte være dem, han kom til at beskæftige sig med. 

I dag reparerer han alt fra små havemaskiner over landbrugsmaskiner til store entreprenørmaskiner i sin egen virksomhed Skovgaard Maskinservice.

Mark er udlært landbrugsmaskinmekaniker og har arbejdet flere steder med de store maskiner. Der er rift om Mark og andre med samme uddannelse, da der ikke uddannes ret mange til disse kompetencer.

Alligevel opstod tanken om at blive selvstændig, og han begyndte gradvis at tage kunder ind.

Så opstod chancen for at tage det fulde spring. Gennem venners familiemedlemmer fandt Mark ud af, at virksomheden Oles Traktorservice var til salg. Virksomheden lå godt nok lige uden for Fredericia, men selv om Mark bor i Kærby lige syd for Bogense, tog han springet.

Det var dog lidt af en kamp at få en bank med på ideen. Det tog lang tid, og Mark måtte rundt om flere banker, før det lykkedes.

Ejer af Skovgaard Maskinservice

Mange ting skulle falde på plads

Mark overtog den jyske virksomhed i oktober 2017, og der er masser at lave, så han har antaget en landbrugsmaskinmekaniker på fuld tid. Desuden er der lige nu en praktikant tilknyttet. 

Det viste sig, at Marks far kendte Ole fra Oles Traktorservice, så der blev arrangeret en tur til det jyske for at se på herlighederne. Det faldt positivt ud, dog med et par ting der lige skulle forhandles.

Mark tog så kontakt til erhvervskonsulent Jørgen Bårris i Nordfyns Erhverv og Turisme, ”og her fik jeg lige den rådgivning jeg havde brug for til at komme videre,” fortæller han.

Købsprocessen tog næsten et helt år. ”Der var virkelig mange ting der skulle falde på plads, før handelen kom i hus.”

Skovgaard Maskinservice reparationKunder fra Sønderjylland til hele Fyn

”Til at starte med var der 364 kunder,” beretter Mark. ”Det var på den lidt gammeldags måde med papirsedler, så det skulle der lige helt styr på. Men det var da et godt udgangspunkt.”

Mark fik lavet tusind flyers, og 800 blev delt ud som den første spæde start på markedsføring. Nu følger snart en ny hjemmeside, og firmaet er også aktiv på Facebook.

Marks kundekreds strækker sig over det meste af det sydlige Jylland samt hele Fyn, og inden for et år regner han med at ansætte en til to mand mere. ”Jeg vil gerne have faste folk på værkstedet, og så to mand der kører ud til kunderne i servicebiler.” En med udgangspunkt i Bogense, der skal tage sig af de fynske kunder, og en der kører ud fra Fredericia, der så skal tage sig af de syd- og sønderjyske kunder.

Skovgaard Maskinservice forhandler også helt nye maskiner inden for havesegmentet i mange forskellige udformninger og størrelser. Desuden reparerer og sælger de også markredskaber som harver, plove og mange andre komponenter, der bruges i markdrift.

Mark fortæller at det først er nu, han kan begynde at trække lidt løn ud til sig selv.

”Før har jeg udelukkende levet af den opsparing, jeg havde. Det skulle dog gerne snart blive bedre, for optimismen og den positive udsigt fremadrettet er absolut til stede,” slutter Mark.

 

Læs mere

Skovgaard Maskinservice på Facebook