Fisk hele livet…

Storms Fisk

Tekst og foto: Ove Syberg
Dato: 13-12-2018

Kan fisk være det vigtigste i livet, fra man er fem år gammel? Ja, i alt fald for fiskehandler Torben Storm, som er indehaver af Storms Fisk i Otterup.

Torben sælger både til private kunder og engros. Her er det blandt andet Meny og Coop, der er de store aftagere. Varerne der sælges i dette segment, er frostvarer, røgvarer og fiskefars. Mange restauranter rundt om på Fyn er også kunder hos Storms Fisk.

Der er også to fiskebiler, der kører rundt og sælger varer, og det er typisk udenfor supermarkeder. Desuden er Storms Fisk også til stede på markeder rundt omkring.

Fiskene kommer typisk fra Faaborg Havn, Nyborg - og så fra Hirtshals. Fiskene fra Hirtshals bliver kørt til Odense, og så bliver de hentet midt om natten, så de er klar til salg om morgenen.

Hvorfor er det så lige, at Torben har en fiskeforretning? ”Min farfar solgte fisk i Otterup, og min morfar solgte fisk i Odense. Og så er jeg faktisk født med en fiskestang i hånden. Ja, min lillebror og jeg har fisket lige så længe, jeg kan huske tilbage. Og siden jeg var en 7-8 år, kørte jeg rundt med en trækvogn og solgte hornfisk ved dørene i byen.”

Den udsendte spørger om, hvad der egentlig er Torbens baggrund i forhold til det han laver. Svaret er såmænd bare at han har fisket altid, og i det hele taget altid haft med fisk at gøre.

Storms Fisk

Fars til 40.000 fiskefrikadeller om året

Lige nu er Torbens bedst sælgende varer rødspætter; laks, som er fra Færøerne og uden pesticider; og så er det røgvarer.

Storms Fisk anvender virksomhedens hjemmeside som primær markedsføringskanal, men Storms Fisk er også på Facebook, som nu er mange virksomheders næststørste salgskanal. Det er blandt andet på Facebook, Storms Fisk har deres tilbud liggende.

Torben fortæller, at de sælger rigtig meget fiskefars: ”På et år laves fars, der svarer til ca. 40.000 fiskefrikadeller. Opskrifterne på farsen er hemmelige og nedarvet efter flere generationer efterhånden.”

De sælger også mange ferske og røgede sild. Storms Fiskehus har eget røgeri, hvor der røges efter egne opskrifter.

Storms Fisk

Fisk for livet

Torben er egentlig godt tilfreds som det hele kører: ”Jeg har nok planer om at ansætte en mand mere til at køre fiskebil, for det er der behov for. Jeg vil arbejde med fisk 10-12 år endnu, så det ender jo med at det bliver fisk for livet,” griner han.

Der er dog lidt malurt i bægeret, fortæller Torben. Det ser nemlig ud til at Coop har lagt en anden indkøbsstrategi, hvor der ikke skal handles lokalt mere, og det vil i høj grad gå ud over omsætningen i virksomheden.

Er det korrekt, stemmer det dårligt overens med det, som Coops bestyrelsesformand Lasse Bolander ellers har meldt ud, nemlig at Coop skal handle lokalt og have en grøn profil. På den måde spares en stor mængde vejtransport, som i høj grad går ud over miljøet. Desuden er det også en god ide at købe lokale varer, som er meget efterspurgte.

”I dag sælger jeg rigtig meget til Kvickly i Svendborg, men det vil stoppe med Coops nye set up,” fortæller Torben. Heldigvis har Torben en plan B, hvis han mister Coop som kunde. Men det giver da stof til eftertanke, hvis Coop siger et og gør noget helt andet.

For øvrigt kører Torbens far stadig ud med fiskevarer en dag om ugen. Der er flere i familien, der har dedikeret deres liv til fisk.

 

Læs mere

Se mere på Storms Fisks hjemmeside