Erhvervslivet samlet til generalforsamling

Referat og fotos: Ove Syberg
Dato: 16-03-2018 
 

generalforsamling

I går var det nordfynske erhvervsliv samlet på Nordfyns Gymnasium til Nordfyns Erhverv og Turismes årlige generalforsamling. Det var et tilløbsstykke, hvor ca. 135 mennesker var samlet.

Der var repræsentanter fra Nordfyns mangfoldighed af virksomheder, mange fra turistsektoren og en del fra den politiske verden.

Erhvervsmanden Asger Aamund var specielt inviteret til at fortælle om opstart af virksomhed og hvordan man skaber en succes.

Formand for NEET Per Maegaard bød velkommen og fortalte om de ting, der var kendetegnende for NEET’s virke i 2017.

generalforsamling

Han kom ind på de mange events, der har fundet sted, hvordan NEET har formået at skabe stor interesse for Visit Nordfyn - nu er der fire digitale turistinformationssteder. Ydermere glædede formanden sig over at Netværk Nordfyn var sat i søen, NEET Academy havde set dagens lys og at der var indgået en resultatkontrakt med Nordfyns Kommune. Per Maegaard var også glad for den indsats, der blev gjort for at tiltrække og coache nye iværksættere, der jo er fremtidens værdiskabere.

Per kom også ind på den overståede turistsæson, som jo ikke har været verdens bedste. Det skyldes dog ikke aktørernes dårlige ageren, men derimod et elendigt sommervejr. Så det skal blive bedre i 2018, påpegede han.

generalforsamling 

Direktør Per Olesen fra Nordfyns Erhverv og Turisme gennemgik regnskabet for 2017. Det må han have gjort godt, for der var ingen kommentarer til det fra salen. 

Per kom også kort ind på, at der ville blive foreslået en vedtægtsændring omkring bestyrelsessammensætningen, hvor repræsentanterne fra LO og DA er ude, og der i stedet bliver valgt to bestyrelsesmedlemmer mere på generalforsamlingen.

Derefter gennemgik Per budgettet for 2018, og foreslog en lille kontingentforhøjelse. Her var heller ingen kommentarer fra salen, og dermed var budget og kontingent vedtaget. 

Herefter var der valg til bestyrelsen. Alle bestyrelsesmedlemmerne stillede deres kandidatur til rådighed. Efter optælling blev resultatet, at de valgte bestyrelsesmedlemmer er Per Maegaard, Mette Skifter, Jimmy Rasmussen, Kent Stenvang, Henrik Fagerberg, Dorthe Møller, Henrik Fagerberg og Svend Erik Errebo-Hansen. 1. suppleant er Jesper Gamdrup Larsen, og 2. suppleant er Christian Hansen.

generalforsamling 

Så var der veganer snacks fra Vex Mex ved Mette Røy Kristensen. En ombygget retro campingvogn gjorde det ud for en rullende restaurant, og de mange deltagere smagte og nikkede anerkendende til Mettes fine mad.

Mette drømmer om at udvide sin forretning, da den allerede tegner til at blive en succes.

generalforsamling 

Så var det Asger Aamunds tur til at komme på podiet. Han startede ud med at fortælle om vigtigheden af at støtte og hjælpe iværksættere. Det er dem, der skaber fremtidens velstand og i den grad bidrager til den fremtidige samfundsøkonomi.

Asger var også ind på den globale økonomi og fortalte meget om hans syn på den fremtidige teknologiske udvikling, som faktisk er lige rundt om hjørnet.

Ligeledes var han inde på den hastigt voksende middelklasse i hele verden, som er fremtidens økonomiske vækstlokomotiv. ”Her skal virksomhederne bare se at komme med og producere det de efterspørger,” siger han.

Han kom også ind på de grundlæggende ting der skal til, for at få succes med sin virksomhed. Blandt andet skal man kunne gøre drømme til visioner, kende sit marked og have sin families fulde opbakning.

Alt i alt et lærerigt foredrag, med en lille opsang til både virksomheder og politikerne.

Herefter var der uddeling af priser til årets sociale virksomhed, årets iværksætter og årets virksomhed på Nordfyn, som du kan læse om ved at klikke her.

Aftenen blev afsluttet med en dejlig treretters menu fra Mad Med Sjæl og god mulighed for networking.

En, ifølge mange deltagere, rigtig vellykket aften. Ja, der var faktisk deltagere der foreslog, at vi holdt generalforsamling mere end én gang om året.