Er der langt fra Juelsminde til Nordfyn?

Der er 91 km i bil fra Juelsminde til Nordfyn, 1 timer og 3 kvarters sejlads med Castor og 12 sømil i fugleflugtslinje fra Juelsminde til Bogense. Men hvor langt er der egentligt turismemæssigt?

Vi har denne torsdag sat turismekoordinator Rikke Lindhøj i stævne med henblik på en vurdering af netop det spørgsmål.

Tekst: Per Olesen
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

25-09-2015


Rikke Lindhøj, der er uddannet negot i International Turisme og Fritidsmanagement (bachelor på 3 år), har nemlig netop gennemført sin første sæson som turismekoordinator på Nordfyn efter hun 1. april i år skiftede fra Juelsminde.

Hvorfor egentligt skifte job: ”Jeg startede jo som nyuddannet i Juelsminde og efter 2,5 år følte jeg, at jeg havde prøvet det jeg skulle i Juelsminde. Jeg havde lyst til at prøve noget nyt og rammerne for den nye organisation (Nordfyns Erhverv og Turisme, red.) virkede spændende” lyder det fra Rikke, der fortsætter ”der er afsat fornuftigt med ressourcer og jeg glæder mig til, at vi kommer til at sidde samlet og kan udnytte og udvikle hinandens ressourcer”.

Løveparken i Givskud var i 6 år Rikkes arbejdsplads, senest som funktionsleder inden for salg, så turismehvervet har været en betydelig del af den 33-årige kvindes liv.

Gæsterne minder meget om hinanden i Juelsminde og på Nordfyn. Dog har det hidtil været nemmere at trække nordmænd til Juelsminde pga. beliggenheden.” nævner Rikke ” men det har slået mig, at mange af vores gæster virker overrasket over hvor dejligt der er på Nordfyn og hvilke gode oplevelser de får. Det viser mig, at vi stadig har et stort markedsføringsbehov”.

Rikke forsætter: ”Når det er sagt, så ser jeg det positivt at opleve, hvor mange der rent faktisk kommer igen. Vores undersøgelser til Rosenfestivalen og på besøgene her i Turistbureauet viser at omkring halvdelen af vores gæster har været her før. Så ud over lokalbefolkningen har vi masser af turister vi kan gøre til ambassadører for Nordfyn.

Rikke, der er en inkarneret hestefan med egen hest, har også bemærket en stor lokal interesse og opbakning til turismehvervet. ”Udover at kommunen bakker flot op, så er det meget tydeligt, at der er en stor interesse for og holdning til turismen. Ikke at alle er enige om vejen, men alle er enige om målet, nemlig at få flest mulige turister til Nordfyn. Endvidere finder jeg det positivt, at jeg hos de aktører jeg har mødt, har mødt en meget stor vilje til at give gæsterne en god oplevelse….altså det gode værtskab.

På spørgsmålet om, hvor Nordfyn har et udviklingspunkt i forhold til Juelsminde lyder det: ”der satses, naturligt nok, meget på naturområder og naturoplevelser. Ofte er det dog ikke den kundegruppe der ligger flest penge i lokalområdet. Udover at vi skal være endnu bedre til at brande vores dejlige oplevelser, så skulle vi også gerne arbejde endnu mere på, at vores gæster bruger det lokale handelsliv.” slutter Rikke.